Afbeelding

Meiden Korfrakkers uit Erp weer Nederlands kampioen

Algemeen 3.995 keer gelezen

ERP - De meiden van Korfrakkers A1 uit Erp hebben het weer geflikt: afgelopen weekeinde werden zij Nederlands kampioen korfbal. Dat gebeurde tegen Vios/Spes uit Ottersum/Milsbeek in een kolkende Maasporthal in Den Bosch.

Vios/Spes uit Ottersum/Milsbeek begon als favoriet aan de finale. Deze ploeg werd eerste in de competitie en de laatste wedstrijd tegen hen werd door Korfrakkers verloren.

Het zou dus geen makkie worden. De laatste twee weken werden de laatste puntjes op i gezet en dit was ook nodig. Het hele seizoen hebben Korfrakkers namelijk gekampt met vele blessures en elke wedstrijd moesten er weer speelsters uit de A2, B1 en S1 meedoen om maar met genoeg speelsters te zijn. Net op tijd was iedereen fit en kon er goed geoefend worden met de eigen vakken.
De Maaspoort was omgetoverd tot een Korfbal Arena waar een officiële korfbalvloer in gelegd was, dit betekent geen andere belijningen maar enkel die voor korfbal.
Het eerste kwartier van de wedstrijd was het blijven aanhaken bij de tegenstanders van Vios/Spes die duidelijk beter uit de startblokken kwamen. Maar wonderwel scoorden de Erpse meiden steeds en bleven in de buurt, al was de tegenstander wel iets gevaarlijker. Maar nog voor rust veranderde dit en kwam er meer rust in het spel. Net voor rust wist Sara van der Aa nog te scoren zodat met een 8-7 achterstand het kleedlokaal werd opgezocht. Wat daar besproken is, is voor de insiders maar de coach heeft de juiste snaar weten te raken. Gelijk na rust werd de gelijkmaker gescoord en daarna kwam ook de eerste voorsprong. Na de 9-9 werd die niet meer weggegeven.
Helemaal weglopen van de tegenstander lukte niet al had dit wel gekund met de kansen die nu gecreëerd werden. Je zag aan alles dat de moed wegzakte bij Vios/Spes en 3 minuten voor tijd werd de 11-15 gescoord wat uiteindelijk ook de eindstand bleef.