Sam’s Kledingactie wil de kwaliteit en toegang tot het basisonderwijs in het Shabee Sombo district in Ethiopië verbeteren.
Sam’s Kledingactie wil de kwaliteit en toegang tot het basisonderwijs in het Shabee Sombo district in Ethiopië verbeteren.

Actiedagen Sam’s Kledingactie in Erp en Boerdonk

Algemeen 647 keer gelezen

ERP/BOERDONK | In Boerdonk en Erp is er op 22 en 23 april een kledingactie voor verbetering van de kwaliteit en toegang tot het basisonderwijs in het Shabee Sombo district in Ethiopië. 

Ieder voor- en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Dit voorjaar is er gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in het Shabee Sombo district in Ethiopië, zodat zij de kans krijgen te ontsnappen aan de armoedecirkel en een toekomst kunnen creëren. ‘Onderwijs is het machtigste wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen, het biedt toekomst’, zei Nelson Mandela ooit.

Actiedagen in Boerdonk en Erp
De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen grotendeels het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk. In het voor- en najaar worden er speciale actiedagen georganiseerd vanuit de vrijwilligers. In Boerdonk en Erp zijn die actiedagen op maandag 22 en dinsdag 23 april.
Op deze dag kan men terecht bij de familie Vilier aan de Veerstraat 4 in Boerdonk. Daarnaast kan men terecht bij mevrouw Verhoeven aan De Laren 7 en mevrouw Van der Rijt aan de Voorbolst 10 (beiden in Erp). Er zijn geen specifieke inlevertijden.

Herdraagbare kleding en schoeisel, maar ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel (beddengoed, verpakt in aparte zak) is van harte welkom. Kapotte en vuile kleding, handdoeken, kussens en dekbedden kunnen niet ingeleverd worden. 

“Dankzij uw kleding en schoenen kunnen we vele kinderen helpen kansen te creëren voor hun toekomst”, laat de organisatie achter Sam’s Kledingactie weten.
In het district Shabee Sombo staan ruim 54 scholen, maar toch verlaat de helft van de kinderen het basisonderwijs vroegtijdig. Hoge kosten voor de aanschaf van materialen, het ontbreken van hygiëne- en menstruatiekits, de beperkte sanitaire voorzieningen en slecht opgeleide leraren zorgen ervoor dat veel kinderen niet aan school beginnen of vroegtijdig de school verlaten. Daarnaast beperken economische en culturele problemen (vroegtijdige huwelijken) de toegang tot onderwijs aanzienlijk.

Vanwege succes in de Borana-zone breidt Cordaid nu uit naar de Jimma Zone. Het project is gestart in schooljaar 2022/2023 en laat veelbelovende resultaten zien. Het is echter van cruciaal belang dat het project nog langer doorloopt om de bevolking te laten geloven in de verbetering van de kwaliteit en toegang tot het basisonderwijs, waarmee kinderen de kans hebben te ontsnappen aan de armoedecirkel en toekomst kunnen creëren.
De opbrengsten van de actie komen onder andere ten goede aan verbetering van de schoolinfrastructuur, aanschaf van les- en leermateriaal, maar ook hygiëne- en menstruatiekits, om meisjes met vertrouwen en zelfverzekerdheid terug te kunnen laten keren naar school.

Meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd, is te vinden op: www.samskledingactie.nl.

Sam’s Kledingactie wil de kwaliteit en toegang tot het basisonderwijs in het Shabee Sombo district in Ethiopië verbeteren.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant