Afbeelding
Advertorial

Kies je voor een opblaaszwembad of een zwembad met frame?

Algemeen 685 keer gelezen

Wanneer je een zwembad in de tuin overweegt, dan heb je diverse keuzes. Een vast zwembad ingegraven in de grond hoeft ook weer niet? Dan blijven de meest populaire twee soorten zwembaden over, namelijk een opblaaszwembad en een zwembad met frame. Wanneer je niet goed weet welke soort je moet kiezen, dan is het verstandig om de voordelen en nadelen van beide soorten op een rijtje te zetten. Een ding is zeker. Bij beide soorten kun je kiezen voor een intex zwembad. De zwembaden van dit merk staan bekend om hun zeer hoge kwaliteit.  

 

Een opblaasbaar zwembad 
Iedereen kent de gemakkelijk opblaasbare kinderzwembadjes wel. Ze zijn gemakkelijk op te zetten, maar wel een beetje laag. Niet echt geschikt voor volwassenen dus. Maar een opblaasbaar zwembad is ook in het groot te koop. De randen vul je met een pomp met lucht zodat de zijwanden omhoog komen. Sommige soorten zijn beste diep, andere soorten minder, maar in ieder geval voldoende groot om met meerdere mensen te gebruiken. 

 

Voordelen en nadelen opblaasbaar zwembad 
Het belangrijkste voordeel van een opblaasbaar zwembad is het opzetten. Dit gaat erg gemakkelijk en kan zelfs zonder hulp of handleiding. Wanneer je de randen met lucht hebt gevuld, staat het zwembad er en kun je deze met water vullen. Net zo gemakkelijk als het opzetten is ook het afbreken. Je laat het water uit het zwembad, de lucht uit de randen en na het drogen vouw je het zwembad op om tijdens de winter gemakkelijk op te bergen. 

 Een nadeel is dat een opblaasbaar zwembad wat gevoeliger is. Er hoeft maar een gaatje in te zitten en de rand loopt leeg en daarmee zijn zwembadwanden ook ineens minder stabiel. Voor kleine kinderen is het niet handig om een diep opblaasbaar zwembad te kiezen, de opblaasbare rand kan het zicht ontnemen.  

 

Een zwembad met frame 
Een zwembad met frame bestaat uit een aluminium of metalen frame die je eerst opzet en waarin in het zwembadzeil komt te hangen. Het frame zorgt ervoor dat het zwembad in vorm blijft. Bovendien heb je keuze uit diverse vormen van rond tot rechthoekig.  

 

Voordelen en nadelen zwembad met frame 
Een zwembad met frame is vaak veel groter en dieper dan een opblaaszwembad. Je hebt echt een stevig en professioneel zwembad in de tuin waar je met veel mensen in kunt. Ze zijn kwalitatief ook veel sterker dan opblaaszwembaden.  

 

Wel is het een nadeel dat je dit zwembad niet snel in je eentje even opzet. Het frame bouw je op en daar heb je hulp bij nodig. Ook duurt het langer voordat het zwembad gevuld is en dus het water opgewarmd is. Verder doe je er goed aan om het zwembad op een stevige en stabiele ondergrond te plaatsen, zodat het frame niet scheefzakt.  

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant