Van Roozendaal geldt als een van de grootste schrijvers en vertolkers van het theaterlied.
Van Roozendaal geldt als een van de grootste schrijvers en vertolkers van het theaterlied. Foto:

Eerbetoon aan Maarten van Roozendaal tijdens Luistercafé

Algemeen 641 keer gelezen

VEGHEL | In de Apotheek op de Noordkade in Veghel vindt vrijdag 2 juni om 20.30 uur de derde Theatereditie van het Luistercafé plaats. Deze special staat in het teken van Maarten van Roozendaal. De Theatereditie is een productie van De Blauwe Kei in samenwerking met de Noord Oost Brabantse Bibliotheken en Cultuur Haven Veghel.

In 2023 is het tien jaar geleden dat dichter en zanger Maarten van Roozendaal op 51-jarige leeftijd overleed. Hij geldt als een van de grootste schrijvers en vertolkers van het Nederlandse theaterlied. In 1994 wint Van Roozendaal het Amsterdams Kleinkunst Festival. Met zijn twintig theaterprogramma’s en tien cd’s maakt hij naam als de Nederlandse Jacques Brel, Randy Newman en Tom Waits. Hij valt ook vaak in de prijzen. Zo krijgt hij de Annie M.G. Schmidt-prijs voor Red Mij Niet, het beste theaterlied van 2000. In 2008 wint hij de Poelifinario: de prijs voor het beste cabaretprogramma van het jaar.

Teun Beurkens, Ramon Chatrer en Bas van de Ven, alle drie in 2019 afgestudeerd aan de Bossche Koningstheateracademie, brengen speciaal voor de theateredities van het Luistercafé hommages aan auteurs, componisten en vertolkers van het Nederlandse theaterlied. Samen met cabarethistoricus Frank Verhallen en bibliothecaris Sonja van den Heuvel duiken zij dit keer in het leven en repertoire van Van Roozendaal en schetsen daarmee een bijzonder portret.
De gratis tickets voor de Theateredities zijn vanaf maandag 30 oktober te bestellen en verkrijgbaar via: www.blauwekei.nl/agenda of www.nobb.nl/activiteiten en bij alle Noord Oost Brabantse Bibliotheken.

Uit de krant