De brandweer is gevestigd aan het Stadhuisplein in Veghel.
De brandweer is gevestigd aan het Stadhuisplein in Veghel.

Werkzaamheden aan de brandweerkazerne zijn eindelijk begonnen

Algemeen 1.092 keer gelezen

VEGHEL | De renovatiewerkzaamheden aan de brandweerkazerne in Veghel zijn begonnen. Het heeft even geduurd, maar er lijkt nu schot in de zaak te zitten. “Eindelijk”, zegt postcommandant Twan van der Velden opgelucht.

Er zijn inmiddels containers en noodunits geplaatst. “We zijn blij en opgelucht, want het wordt echt tijd. De huidige kazerne is flink verouderd”, stelt Van der Velden. Hij spreekt van een ‘facelift’. Burgemeester Kees van Rooij vertelt wat voor werkzaamheden er gaan plaatsvinden: “Een aantal noodzakelijke aanpassingen van de doucheruimtes en de toiletruimte en verplaatsing van de vrijwilligersruimte. Het werk moet eind juli van dit jaar klaar zijn. Voor de start van de bouwvak dus.”
Volgens de burgemeester vallen de kosten van de renovatie binnen het reguliere onderhoudsbudget. Voor groot onderhoud is een bedrag gereserveerd van 2018 tot 2027 van ongeveer 240.000 euro.
Het heeft lang geduurd voordat de werkzaamheden aan de kazerne konden beginnen. Van Rooij legt uit: “Dat kwam door de noodzakelijke afstemming over de werkzaamheden, levering bouwmaterialen en beschikbaarheid aannemer.”

Verhuizing
De brandweer zou op den duur graag verhuizen naar een nieuwe kazerne op een andere locatie dan op het Stadhuisplein. Volgens de burgemeester van Meierijstad is op dit moment geen sprake van een verhuizing. Er is volgens Van Rooij geen nieuws te melden over het verplaatsen van de kazerne. “We hebben ook nog geen nieuwe locatie op het oog. In 2024 volgt er meer duidelijkheid. Dan volgt er besluitvorming.” Commandant van de Veghelse brandweerpost Van der Velden hoopt snel op duidelijkheid: “Wij staan er positief in. Voor de locatie van een nieuwe kazerne is het vooral belangrijk dat de normen voor de opkomsttijden worden gehaald.”

Uit de krant