Joker winnen...Weet jij waar deze foto genomen is?
Joker winnen...Weet jij waar deze foto genomen is? Foto:

Eerste vraag van laatste Veghelse Quiz is bekend, jokers keren terug

Algemeen 1.698 keer gelezen

VEGHEL | De achtste en laatste Veghelse Quiz is op vrijdag 31 maart. Natasja de Groot blikt namens de organisatie vast vooruit op de dorpsquiz. Bovendien heeft ze nieuws over de jokers en maakt ze de eerste vraag van de quiz bekend.

Zestig teams buigen zich komende vrijdag over zestig vragen. Het is deze week drukker dan normaal in de Veghelse bibliotheek. Natasja legt uit waarom: “Er is cruciale informatie over de Veghelse Quiz te vinden. De bezoekers van de bieb zien vanzelf waar ze moeten zijn. Geef je ogen goed de kost. Verder is er een mooie expositie van Danna van Daal te zien. Het is aan te raden om daar een kijkje te nemen.”

Twaalf foto’s
Eerder liet de organisatie al weten dat het verstandig is een weegschaal, een potje schmink en een zaklamp in huis te hebben. Verder gaan de deelnemende teams gezamenlijk één poëziealbum maken. Er moet dus samengewerkt worden. Natasja vervolgt: “Columnist van de Stadskrant Veghel Hans van der Wijst daagde ons onlangs uit om iets met Roald Dahl te doen. Dat is gelukt!” En dan heb je de centrumopdracht nog. Natasja: “De opdracht hangt nog tot en met de quizdag door het centrum. Er hangen twaalf foto’s in verschillende etalageruiten. Wat je met de foto’s moet doen, wordt vanzelf duidelijk.”


VRAAG: 
De organisatie geeft vast één vraag prijs: Hoeveel spandoeken van De Goede Doelen Week Veghel hangen er in totaal in Veghel?


Jokers
De jokers keren dit jaar terug. Op woensdag, donderdag én vrijdag zijn er jokers te verdienen. “Zo worden er op woensdag en donderdag jokers verspreid door Veghel, alleen niet in de bieb. Op onze social media kanalen kunnen mensen zien waar de jokers liggen”, tipt Natasja. Op vrijdag worden de jokers tussen de opdrachten door verstopt. Goed opletten dus.


Ook dit jaar is er een opdracht in de Lambertuskerk.

Lambertuskerk
De opdracht in de Lambertuskerk is anders dan vorig jaar. “Je mag met z’n tweeën naar binnen. Ik zou kiezen voor iemand met goede ogen en iemand met een luisterend oor”, zegt Natasja geheimzinnig. Voor alle buitenopdrachten is het van belang om goed de starttijden te checken.
De quiz begint om 19.00 uur. Twee teamleden mogen de tas komen halen, al krijgen ze die dit jaar niet zomaar mee. “Ze moeten eerst een opdracht uitvoeren”, besluit Natasja.


Jokerrrrrr!

Jokerrrrrr!
Afbeelding

Uit de krant