Coen van Zutven laat zien waar de druiven straks gaan groeien.
Coen van Zutven laat zien waar de druiven straks gaan groeien. Foto:
+ WINACTIE

Serre van restaurant Wittern krijgt een nieuwe bestemming

Algemeen 3.783 keer gelezen

VEGHEL | De serre van restaurant Wittern op de Noordkade in Veghel krijgt een nieuwe bestemming. Begin april wordt de serre gebruikt voor het kweken en bottelen van de heerlijkste wijndruiven. De wijnranken worden in samenwerking met Wijndivas gerealiseerd.

“Je zou het nu nog niet zeggen maar hier gaan wij wijn maken”, zegt Coen van Zutven van Wittern trots. Alle stoelen en tafels uit de serre maken plaats voor het druivenras van het Veghelse restaurant. Het wordt spannend hoe goed de druiven het gaan doen. “Het is lastig om te zeggen hoe groot de wijngaard gaat worden. Voor ons is het ook iets nieuws. We willen tevens wijnproeverijen gaan geven. Net zoals men in Frankrijk en Italië doet.”

Ook vindt Van Zutven het leuk om het samen met Wijndivas te doen. “Een mooie samenwerking van twee partijen op de Noordkade. Samen starten we begin april dit nieuwe avontuur. Ik kijk er erg naar uit.” 

Winactie
Om deze nieuwe stap te vieren verloot de Stadskrant Veghel in samenwerking met Wittern een flesje wijn uit de nieuwe Wittern-wijnkast. Kans maken? Check onze Facebookpagina. De winnaar wordt dit weekend bekend gemaakt.


Coen van Zutven laat zien waar de druiven straks gaan groeien.

Uit de krant