Peter Verkuijlen brengt zijn stem uit tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar.
Peter Verkuijlen brengt zijn stem uit tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar.

‘Meierijstad en Son en Breugel moeten serieus nadenken over een fusie’

Politiek 1.896 keer gelezen

VEGHEL | Peter Verkuijlen nam afgelopen donderdagavond tijdens de algemene beschouwingen in het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode een verrassende afslag. De fractievoorzitter van Gemeentebelang Meierijstad suggereerde dat Meierijstad maar eens bij de gemeente Son en Bruegel moet aankloppen om te praten over een mogelijk fuseren. “We kunnen er allebei beter van worden”, denkt hij.

Volgens Verkuijlen zit Son en Breugel klem tussen Nuenen en Meierijstad. “Volgens mij is het voor Son en Breugel een hartstikke goede optie om zich bij Meierijstad te voegen. In Nuenen is er bestuurlijk altijd gedonder en Son en Breugel lijkt qua politiek landschap erg op onze gemeente.”

Ekkersrijt
Ook voor Meierijstad ziet Verkuijlen voordelen. “Son en Breugel is een gezonde gemeente en sluit goed aan op het zakelijk- en verdien karakter van Meierijstad. Zeker als bedrijventerrein Ekkersrijt bij Son en Breugel blijft horen. Ik ben ervan overtuigd dat wij en zeker Son en Breugel er beter van kunnen worden”, besluit Verkuijlen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant