Afbeelding
+ VIDEO

Gemeente zoekt naar Lichtpuntjes: ‘Aandacht geven aan mooie initiatieven’

Algemeen 384 keer gelezen

VEGHEL | De gemeente Meierijstad heeft woensdagavond de eerste video in de reeks van Lichtpuntjes online gezet. Als het aan burgemeester Kees van Rooij volgen er meer. “Neerslachtigheid en eenzaamheid ligt in deze tijd van het jaar op de loer. Zeker voor ouderen en mensen die afhankelijk zijn van hulp. Met de filmpjes geven we aandacht aan mooie initiatieven”, laat de burgemeester weten.

De gemeente wil in de Coronatijd toch graag iets betekenen voor de bewoners van Meierijstad. “Wij hebben als gemeente gekeken. Wat kunnen wij doen? De maanden worden donkerder en de depressiviteit neemt toe. Met Lichtpuntjes geven we mooie initiatieven een platform. Wij hopen dat het andere mensen aanmoedigt om ideeën bij ons te melden, zodat we een inspirerende serie kunnen maken.” Het is de bedoeling om meerdere video’s te maken. De gemeente laat weten dat er geen maximaal aantal inzendingen aan de actie is verbonden. Van Rooij: “Als het er heel veel zijn dan moeten we kiezen, maar we hopen met alle ideeën iets te kunnen doen. Misschien zijn er ook wel dingen die uitdagen tot iets anders. Laat maar komen.”

Commercieel
De YouTube-serie Lichtpuntjes is er dus voor ‘mooie en hartverwarmende actie’s’. Ze mogen niet te commercieel zijn. “Bedrijven mogen uiteraard ook lichtpuntjes opsturen, maar ze mogen geen commercieel doel dienen. Dat past niet in dit verhaal”, aldus de burgemeester.

Saskia Veldhuis
In de eerste aflevering van Lichtpuntjes staat Saskia Veldhuis uit Mariaheide centraal. Zij maakt veel mensen blij met een kaartje van FeestjeOpDeDeurmat. Meer informatie is te vinden op Twitter. “Heb jij ook zo’n leuk initiatief die zorgt voor een lichtpuntje bij een ander? Dan willen wij jou graag een podium bieden via onze social mediakanalen. Stuur jouw initiatief door naar communicatie@meierijstad.nl”, besluit burgemeester Van Rooij.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant