Bij de afdeling spoedeisende hulp van Ziekenhuis Bernhoven is een triagetent geplaatst. Dit om de vloedgolf van coronapatiënten die op het ziekenhuis afkomt op te vangen.
Bij de afdeling spoedeisende hulp van Ziekenhuis Bernhoven is een triagetent geplaatst. Dit om de vloedgolf van coronapatiënten die op het ziekenhuis afkomt op te vangen. Foto: Ad van de Graaf

Noodkreet Bernhoven: 'We gaan plat en hebben hulp nodig'

Algemeen 15.286 keer gelezen

UDEN | Brabantse ziekenhuizen, waaronder Bernhoven, doen een noodoproep aan ziekenhuizen elders in het land en het kabinet: de toestroom van patiënten die zijn besmet met het Coronavirus is in Noord-Brabant zo groot dat er geen zorg meer kan worden verleend aan andere spoedeisende patiënten. Ook bij Bernhoven is het crisis

"Wij zijn in een crisissituatie, zien een enorme toestroom van patiënten en hebben het ziekenhuis moeten ombouwen naar een plaats waar alleen nog maar Coronapatiënten worden opgevangen", zegt Caroline Heijckmann, medisch coördinator van het Bernhoven-ziekenhuis in Uden, tegen de NOS.

Bij Bernhoven kunnen alle coronapatiënten nog geholpen worden. In Uden zijn ze wel bang voor de piek die nog komen gaat. "Het lijkt op een oorlogssituatie, dat is hoe het nu voelt op de Spoedeisende Hulp. Dit hadden we ons nooit kunnen voorstellen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant