Afbeelding

Galerie 27 in het centrum: 'Alles wat hier staat heeft een verhaal'

Algemeen 1.664 keer gelezen

VEGHEL | De ABN-AMRO bank aan de Hoofdstraat 27 in Veghel is sinds vorig jaar dicht. Het pand kwam in leegstandsbeheer bij Ad Hoc totdat Karin ten Have het leegstaande gebouw betrok. Sinds ruim vier maanden zit Galerie 27 er gevestigd. Galeriehoudster Karin vertelt: "Ik werd gebeld door Ad Hoc met de vraag: 'heb je interesse in het pand?' Nou dat had ik zeker! De ruimte en de locatie in Veghel spraken mij meteen aan. Ze bleken ideaal om mijn droom om in een mooie ruimte mijn passie voor design, kunst, schoonheid, verder vorm te geven. Voor mij was en is deze kans een lot uit de loterij."

Na een korte duo-start runt Karin sinds 1 november in haar eentje Galerie 27. De bank is omgetoverd in een sfeervolle ambiance, waar een combinatie van designmeubelstukken, bijzondere tassen, prachtige sieraden en, in mindere mate, kleding te vinden is. Antiek, vintage, maar ook modern design is er te zien en (online) te koop. "Ik hou van schoonheid", vertelt Karin. Ze vervolgt: "Alles wat hier staat is uniek en heeft een verhaal, een geschiedenis. Zo vind ik bijzondere spullen op mijn reizen, markten, veilingen en via mijn netwerk van verzamelaars. Mijn passie is om mijn liefde voor mooie dingen en kunst uit te dragen en te delen. Ik wil graag een intermediair zijn en in mijn galerie letterlijk en figuurlijk ruimte bieden deze passie te delen en te vermenigvuldigen. Dat mag en kan ook zijn door bij mij een kopje koffie te komen drinken en vrijblijvend rond te kijken."

Leegstandsbeheer
Karin zocht ook de samenwerking met kunstenaars en creativilingen. "Dat is mede om mijn passie te delen en uit te dragen. Zo ben ik onder andere bezig om muziek-, poëzie- en themamiddagen te organiseren. Daarnaast wil ik ook graag aansluiten bij plaatselijke activiteiten zoals bijvoorbeeld de atelierroute later dit jaar. Mijn focus voor 2019 is om vanuit mijn prachtige plekje in het hart van Veghel verbinding te maken. Om te laten zien hoe door een nieuwe, andere invulling van dit leegstandspand in het centrum van Veghel juist weer connectie kan ontstaan. En, heel belangrijk, door de Veghelse mensen kan worden gevoeld.

Aantrekkelijk centrum
Met Galerie 27 wil Karin mede uitdragen dat leegstandsbeheer een positieve bijdrage kan leveren aan het behoud van een aantrekkelijk en levendig centrum van Veghel. De galeriehoudster vervolgt: "Mensen die geïnteresseerd zijn om met mij mee te denken, te willen exposeren, mooie spullen in consignatie te geven of Galerie 27 te bezoeken zijn van harte welkom."

Pinautomaat
Galerie 27 is geopend op vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur of op afspraak. De galerie bevindt zich naast de ABN AMRO pinautomaat en ligt in het voetgangersgebied.
Parkeren kan in de blauwe parkeerzone rondom de winkelstraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant