Inzameling oude gereedschappen in kader van Vredesweek 2018

Algemeen 243 keer gelezen

VEGHEL | In de Franciscusparochie (Veghel en omgeving) en het Protestants Kerkgenootschap (Uden/Veghel) zullen in de week van zaterdag 15 tot en met zondag 23 september oude gereedschappen worden ingezameld. Aan veel oude gereedschappen kan nog een tweede leven gegeven worden en er is wereldwijd vraag naar deze gereedschappen, zo is gebleken toen deze actie in 2015 met veel succes is gevoerd.

De verzamelde gereedschappen zullen door vrijwilligers van de solidariteitswerkplaats in Uden opgehaald worden bij de negen geloofsgemeenschappen katholieke en protestantse gemeenschappen in de omgeving van Veghel. Binnen de solidariteitswerkplaats in Uden zetten vrijwilligers zich dagelijks in om hamers, schroevendraaiers, beitels, naai- en boormachines weer een nieuw leven te geven. Met de zo goed als nieuwe materialen kunnen gereedschapskisten worden gevuld, waarmee een metselaar, timmerman, elektricien en naaister ergens in de wereld een bestaan kan opbouwen. Ook rollators en fietsen zijn van harte welkom.

In Veghel en de zes kerkdorpen staan vanaf zaterdag 15 september bij de kerkdiensten of andere daartoe aangewezen plaatsen kratten klaar waar de oude materialen in gedeponeerd kunnen worden. Eventueel kunnen grote gebruiksgoederen ook thuis opgehaald worden, als men dit de pastorie/contactpersoon even laat weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant