Presentatie over vogels in de literatuur en excursie in het park

Algemeen 305 keer gelezen

VEGHEL | Relaties tussen vogels en mensen zijn talrijk en ook terug te vinden in de literatuur. Op zondag 18 maart is er in de bibliotheek een korte presentatie over diverse vogels die een rol spelen in de literatuur.

'Hebban olla vogala nestas hagunnan hinase hic anda tu wat unbidan we nu?' oftewel 'Alle vogels zijn al aan het nestelen, behalve ik en jij; waar wachten wij nog op?' schreef een monnik rond 1100 om zijn pen uit te proberen; zijn krabbel is een van de oudste geschreven zinnetjes in het Nederlands. Veel mensen zullen gelijk denken aan 'Een vlucht regenwulpen' bij het thema 'vogels in de literatuur'. Maar er zijn talloze andere voorbeelden.

Julianapark
Tijdens de Boekenweek, dit jaar met thema natuur, geeft natuurvereniging IVN Veghel op zondag 18 maart in de bibliotheek, Markt 1 in Veghel, een korte presentatie over diverse vogels die een rol spelen in de literatuur. Ook is er een excursie in het Julianapark om de vogels in 'levende lijve' tegen te komen. Aanvang is 13.30 uur en er zijn geen kosten aan de middag verbonden. Aanmelden kan via: www.bibliotheekmeierijstad.nl.
Meer informatie Karin Koppen 0413-210216 en www.ivn-veghel.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant