Wethouder Eric van den Bogaard reikte het eerste exemplaar uit aan de auteur.
Wethouder Eric van den Bogaard reikte het eerste exemplaar uit aan de auteur.

Historie van de Keldonkse molen vastgelegd in boek

Algemeen 456 keer gelezen

KELDONK | Huub van Hees heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een boek over de historie van korenmolen De Hoop in Keldonk. Onlangs reikte wethouder Eric van den Bogaard het eerste exemplaar aan de auteur uit. "Als wethouder die verantwoordelijk is voor het monumentenbeleid ben ik zeer blij dat er mensen zijn die veel tijd en energie steken in het onderhouden en documenteren van onze monumenten", aldus Van den Bogaard.

Huub begon zo'n zeven jaar geleden met de research voor het boek. "Ik heb altijd al interesse gehad in de historie van het dorp. Natuurlijk hoort daar korenmolen De Hoop ook bij", zo schetste Huub de totstandkoming van het boek.
Het boek verhaalt over de periode 1848 tot 2017. Bewust is het huidige herbouw- en restauratieproces nog niet beschreven. "De wijze waarop de Keldonkse gemeenschap en de vele vrijwilligers dit project realiseren, maakt dat dit een afzonderlijk boek rechtvaardigt. Ik hoop dat een ander dit nog eens wil oppikken", aldus Huub. Wethouder Van den Bogaard had lovende woorden voor de vrijwilligers die er voor zorgen dat de molen volledig gerestaureerd wordt.
Bijzonder was het moment dat Huub zijn boek uitreikte aan de twee dochters van de in 2011 overleden laatste molenaar Sjef van Lith. "Het doet ons ontzettend veel dat deze molen, waarmee mijn vader heeft gewerkt, wordt gerestaureerd", zo liet dochter Betty haar dank aan de vrijwilligers en de dorpsgemeenschap blijken. Het boek 'Op verhaal met de Keldonkse molen' is voor 19.95 euro te koop bij boekhandel Schellen in Veghel. Ook kan het boek besteld worden via: www.keldonksemolen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant