Heeswijk wint bij Rhode (Foto: Hans Heesakkers)

2H: Onderin veel gelijkspelletjes, climax nadert langzaam.....

Voetbal 3.182 keer gelezen

OSS/UDEN/MEIJERIJSTAD| Eigenlijk speelden alle laaggeklasseerde teams gelijk deze Hemelvaartsdag dus er veranderde eigenlijk niets. Erp pakte een late gelijkmaker bij TGG terwijl Margriet Venhorst op 0-0 hield. Zondag gaat de strijd om behoud weer onverminderd fel verder. Heeswijk speelde zich definitief uit de problemen door met 1-4 bij kampioen Rhode te winnen.

Samenstelling: Willy Rooyakkers

RKVV Erp moest eigenlijk winnen bij TGG en begon eigenlijk best goed aan de wedstrijd in Den Bosch. Toch waren het de gastheren die na een minuut of zeven op 1-0 kwamen. Erp-trainer André Cornelissen: "Zo'n goal maakt die gozer nooit meer. Hij neemt hem a la Marco van Basten ineens op de schoen na een voorzet. Echt een fantastisch doelpunt. Dan ben je bang dat je de hele wedstrijd achter de feiten aanloopt en die vrees kwam vervolgens uit helaas." Erp deed wat het kon maar het was lastig om echt gevaarlijk te worden. Acht minuten voor tijd viel vervolgens dan toch de gelijkmaker. Na een fraaie assist van Jasper van Goor was het Koen van Deurzen die met de binnenkant van de schoen afwerkte: 1-1. Vervolgens had Erp ook nog kunnen winnen, eigenlijk moeten winnen want in de 96e minuut had de ingevallen Rob van Reijbroek een magnifieke actie in huis waarna een dot van een kans vanaf een paar meter over het doel werd geschoten. Cornelissen: "Dat was jammer, hij hoefde er maar tegenaan te lopen maar dit soort dingen gebeuren. Zondag moeten we er staan want dan is het D-day bij BVV. Als we daar winnen hebben we alles in eigen hand, zo simpel is het."

Rhode – Heeswijk 1-4
Op bezoek bij kampioen Rhode moest trainer Marc vd Ven zijn opstelling op twee plekken aanpassen vanwege een blessure van Dirk Verdonk en een schorsing voor Wouter van Dijke. Captain Tom Sleddens maakte na veel blessureleed een sterke rentree en Max Sluiter mocht in de spits beginnen. Samen met zijn kompanen Stef Adank en Bryan van Deursen in de voorhoede speelde hij een perfecte wedstrijd. Samen maakte dit spitsentrio 4 goals en omdat de verdediging weinig weggaf, was 1-4 de eindstand. Rhode begon sterk aan het duel en had na enkele minuten al een levensgrote kans op 1-0, toen een voorzet van rechts bij de 2e paal voor de voeten van Kyron Brus viel maar hij gelukkig voor Heeswijk ruim voorlangs schoot. Daarna bleef de kampioen sterker aan de bal, maar het echte venijn ontbrak waardoor doelman Patrick Lunenburg niet veel meer in actie hoefde te komen. Ook bij enkele vrije trappen vlak rond het strafschopgebied wist de goalie steeds goed te redden. De blauw-witten hadden daar al enkele kansjes tegenover kunnen zetten, maar na ruim een half uur ontstond pas de eerste grote mogelijkheid. Een knappe combinatie op het middenveld kwam via Dylan Davies, Sleddens en Aarts uiteindelijk voor de voeten van Adank die met links hard de 0-1 binnenschoot. Enkele minuten later stond het 0-2 toen Adank op de achterlijn zijn man uitspeelde en vervolgens met rechts voorgaf. Bij de 2e paal nam Van Deursen de bal aan en met een fabelachtige dropkick in de lange hoek liet hij doelman Van Heesch opnieuw kansloos.Na de pauze probeerde de thuisploeg nog wel om een 3e nederlaag op rij te voorkomen, maar het echte vuur ontbrak tot ergernis van de altijd bloedfanatieke trainer Theo van Lieshout. Verdedigers Wesley Dekkers, Sten vd Berg en Arjen Haast hadden hun tegenstanders daarbij ook goed onder controle. Tot overmaat van ramp zag de oud-Heeswijk coach halverwege het 2e bedrijf zijn ploeg ook nog tegen een 0-3 achterstand aanlopen, toen Adank een balletje breed op het middenveld oppikte en Sluiter aan het werk zette. De jonge spits nam de bal goed mee en schoot overtuigend de beslissing tegen de touwen: 0-3.De koek was echter nog niet op voor het drietal voorin, want even later stuurde Camiel van Doorn vanuit een vrije trap Adank de diepte in die vervolgens simpel breed kon leggen zodat Sluiter zijn 2e van de middag mocht maken: 0-4. In de slotminuut werd Rhode-topscoorder Koen vd Zanden binnen de zestien neergelegd en hij benutte zelf de toegekende strafschop voor de 1-4 eindstand.

Venhorst - Margriet 0-0
Venhorst had het in de eerste fase van de wedstrijd lastig met een hoog druk zettend Margriet. De gastheren hadden veel moeite met de wind en kwamen zelden aan voetbal toe. Er werd teveel balverlies geleden, het was slordig. Margriet kreeg kansjes en raakte zelfs de lat. Na een half uur kwam Venhorst beter in de wedstrijd maar de rust brak aan met 0-0. Venhorst-trainer Joost Janssen: "De tweede helft was volledig voor ons." De gastheren zetten Margriet met de rug tegen de muur en deden eigenlijk alles goed. Behalve een goal maken dus. Er kwamen kansen maar het beetje geluk ontbrak. Thijs van Sleeuwen en Luuk van de Boogaard kwamen in kansrijke posities.  Zo werd een bal van de lijn gehaald, de lat geraakt en de doelman Danny de Natris had een paar geweldige reddingen in huis. In de tegenstoot kreeg ook Margriet natuurlijk de ruimte. Janssen: "Dat hou je dan toch in zo'n situatie." Uiteindelijk werd er dus niet gescoord en blijft het onderin enorm spannend. Janssen: "Helemaal onterecht was die 0-0 niet maar als wij hadden gewonnen had ook niemand iets kunnen zeggen."

EVVC - SSS'18 6-1
EVVC won makkelijk van een zeer zwak SSS'18 dat volgens trainer Ruud Vermeer met een complete offday kampte. Bij 4-0 redde Koen Voesten de twijfelachtige eer. Halverwege stond het reeds 4-0. En dat terwijl EVVC 80 minuten met tien man speelde omdat René van Santvoort snel rood kreeg. EVVC-trainer Stephan Hesemans: "We krijgen bijna elke wedstrijd de meeste kansen en vandaag waren we erg effectief. Ik denk dat we 90% benutten, ongekend." Het duel was belangrijk in de strijd om de derde plaats die recht zal geven op spelen in de nacompetitie. Rob van Dijk scoorde twee keer terwijl ook Gerwin van de Boom, Edgard Gloudemans, Koen Schoonens en Bart van Griensven het net vonden.

VV TGG    -     Erp     1-1
 Venhorst    -     Margriet     0-0
 EVVC    -     SSS '18     6-1
 Rhode    -     VV Heeswijk 1-4

1. Rhode 23-53
2. Prinses Irene 23-43