Jan van Burgsteden vertelt over het MJOR (Meer Jarenprogramma Openbare Ruimte).
Jan van Burgsteden vertelt over het MJOR (Meer Jarenprogramma Openbare Ruimte). Foto:

MJOR: Speelplekken samenvoegen en meer aandacht voor de fiets

Algemeen 655 keer gelezen

VEGHEL | Het onlangs gepresenteerde JOR (Jaarprogramma Openbare Ruimte) bevat een paragraaf genaamd MJOR (Meer Jarenprogramma Openbare Ruimte). Daarin zijn verschillende plannen voor de toekomst terug te vinden. De gemeente kijkt maximaal drie jaar vooruit. Jaarlijks wordt het MJOR geëvalueerd aan de hand van de nieuwste inzichten en waar nodig bijgesteld. 

In het meerjarenprogramma staan allerlei plannen, van groot tot klein. Zo is de gemeente voornemens om de speelplekken aan de Mirtelaar samen te voegen en op te knappen. Het idee is om de twee speelplekken samen te voegen. Er komt één grote speelplek voor in de plaats. “Op deze plek worden ook nieuwe bomen geplant. De andere plek gaan we inrichten met waarschijnlijk groen. Burgers worden hier middels participatie bij betrokken”, vertelt wethouder Jan van Burgsteden.
De plantenbakken op de Bunders staan op de nominatie om vervangen of verwijderd te worden. Ze verkeren in slechte kwaliteit of zijn al kapot.

Veel aandacht voor de fiets
Een veel groter project is bijvoorbeeld de aanleg van een fietspad aan de zuidzijde van de Rembrandtlaan tussen de Erpseweg en De Leest. “Een nog ontbrekende schakel in het fietsnetwerk”, stelt Van Burgsteden. In het MJOR is er sowieso veel aandacht voor de fiets. De wethouder van Meierijstad vervolgt: “Er zijn plannen voor een fietsroute langs de Structuurweg bij Duin/Hooghekke in Schijndel, een fietsroute tussen Boxtel en Veghel langs het Duits Lijntje en om het fietsgebruik onder werknemers op bedrijventerreinen te stimuleren wordt ingezet op een fietsstimuleringsplan samen met het Platform Ondernemend Meierijstad.” Daarnaast liggen er nog plannen voor een fietsbrug over de Zuid-Willemsvaart bij Zijtaart. Iets waar de Zijtaartse dorpsraad zich al jaren hard voor maakt.

Veiligheid
Tot slot staat er nog een onderzoek naar de kwaliteit van het fietsnetwerk in Meierijstad op de planning. ‘Fietsroutes die onderdeel uitmaken van het fietsnetwerk van Meierijstad worden onderzocht op veiligheid, comfort en directheid. Uit dit onderzoek komen concrete maatregelen naar voren welke uitgevoerd worden om de kwaliteit van het fietsnetwerk te verhogen en daarmee het fietsgebruik te stimuleren’, valt terug te lezen in het Jaarprogramma Openbare Ruimte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant