De officiële opening van de kiosk is gepland op vrijdag 5 juli, de vooravond van Fabriek Magnifique.
De officiële opening van de kiosk is gepland op vrijdag 5 juli, de vooravond van Fabriek Magnifique. Foto:

Contouren nieuwe kiosk doemen op: ‘Optreden in de kiosk? Meld je snel aan!’

Algemeen 1.481 keer gelezen

VEGHEL | De contouren van de nieuwe kiosk in het Julianapark doemen op. Stichting Kiosk Veghel laat weten dat de werkzaamheden voorspoedig verlopen en dus is het tijd om de agenda te gaan vullen. “Iedereen die gebruik wil maken van de kiosk kan zich bij ons melden”, laat de stichting weten. 

Ruud Vogels, Arie Ketelaars, Tonnie van der Linden en Gerry Hurkens zijn de drijvende krachten achter de kiosk. Via de nieuwe website www.kioskveghel.nl kan iedereen zich aanmelden die graag gebruik wil maken van de kiosk. Vogels: “We willen zo snel mogelijk een zomerprogramma in elkaar zetten. Daarom willen we dat mensen zich nu al gaan aanmelden, zodat we een mooie planning kunnen maken. Uiteraard wordt het aanbod constant aangevuld. Het idee is dat de kiosk één avond in de week en één dagdeel in het weekend wordt gebruikt. Welke dagen en welke uren dat worden, daar zijn we nog niet over uit. Het ligt er een beetje aan waar er vraag naar is. We zijn hierin bovendien afhankelijk van de flexibiliteit van de gemeente Meierijstad.” 


De Kiosk wordt tijdens Fabriek Magnifique speciaal verlicht.

Het eerste optreden is in ieder geval al bevestigd: op zondagochtend 14 juli treedt Pasta, de Veghelse band waar Vogels deel van uitmaakt, op.

Bruiloft
Volgens Ketelaars is de kiosk niet voorbestemd voor een bepaalde kunstvorm. Iedereen mag zich aanmelden. Hij somt op: “Dans, toneelstukken, ballet, cabaret, poëzie, bootcamps en natuurlijk alle muziekvormen: van zeemansliederen tot (kinder)koren en van Pop & Co-bandjes tot klassieke muziek.” Er komt geen ballotagecommissie. Iedereen die zijn kunsten wil laten zien, is welkom. Er zijn dus geen kwaliteitseisen. Hurkens vult aan: “De kiosk leent zich overigens ook perfect voor ceremonies, zoals bijvoorbeeld een bruiloft. Daarvoor is het bouwwerk hartstikke geschikt.” Er wordt ook gekeken naar een samenwerking met de horeca en bedrijven zijn welkom om de kiosk te huren voor bijvoorbeeld een productpresentatie of promotiebijeenkomst.

Beton
Een paar omwonenden zijn geschrokken van de hoeveelheid beton die in de grond van het Julianapark is gestort. Van der Linden legt uit waarom dit nodig is: “Er moet sprake zijn van contragewicht, anders blijft de constructie niet overeind staan. Het beton zorgt voor stabiliteit en veiligheid.”


De Kiosk komt er zo uit te zien.

De buurt vreest er verder voor dat de kiosk uitgroeit tot populaire hangplek. Vogels heeft begrip voor die zorg en roept op tot eigen verantwoordelijkheid en fatsoen. “De jeugd kan er straks terecht, dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Ze mogen er alleen geen rotzooi van maken. Als je het ergens fijn hebt, maak je geen rotzooi, spreek je er anderen op aan en zorg je dat het een fijne plek blijft. Er komt ledverlichting te hangen met een bewegingsdetector en een beveiligingscamera. Zo kunnen we de kiosk 24 uur per dag in de gaten houden.”

Gedicht
De officiële opening van de kiosk is gepland op vrijdag 5 juli, de vooravond van Fabriek Magnifique. Rick Terwindt neemt tijdens het Veghelse festival afscheid als stadsdichter. Eén van zijn laatste wapenfeiten wordt een gedicht dat achter in de wand van de kiosk komt te staan.

Wil je graag optreden in de nieuwe kiosk in het Julianapark? Aanmelden kan op: www.kioskveghel.nl

Afbeelding
De Kiosk wordt tijdens Fabriek Magnifique speciaal verlicht.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant