UPDATE + VIDEO

Man dreigt ‘woning in brand te steken’, verdachte aangehouden door arrestatieteam

Algemeen 24.438 keer gelezen

UPDATE:
De man in de woning aan de Espelaar is aangehouden door een arrestatieteam met behulp van een politiehond. Een woordvoerder van de politie heeft dat bevestigd.

Rond 15.00 uur besloot de politie de woning binnen te dringen. Vlak daarna werd de man aangehouden. De verdachte is daarbij gewond geraakt.

Volgens een ooggetuige was de man alleen aanwezig in de woning. Het was zijn huis. Hij zou onder andere hebben gedreigd met het in de fik steken van het huis van zijn ex-schoonouders.


UPDATE:
Een politiewoordvoerder laat weten dat de man heeft gedreigd zijn woning in brand te steken. Het is niet bekend of er verder nog iemand aanwezig is in het huis aan de Espelaar in Veghel. De politieonderhandelaar is met hem in contact.

“We begrijpen dat er een hoop geruchten rondgaan, maar dit is wat er voor nu te melden is”, aldus een woordvoerder van de politie. De man zou een bekende van de GGZ zijn. De politie wil niet zeggen of het ook een bekende van hen is.

Er is inmiddels ook een politiehond aanwezig. UPDATE:
Een arrestatieteam probeert via de tuin van de woning het desbetreffende huis binnen te treden. Een onderhandelaar is in gesprek met de verwarde man. Een ooggetuige meldt dat er een arrestatieteam in de tuin van de buren staat om de situatie in de gaten te houden. De man zegt een brandstofbom te hebben. De brandweer is ter plaatse en er staan brandblussers klaar. De onderhandelaar van de politie heeft al meerdere keren gevraagd of de man het raam open wil doen, maar tot op heden is dat niet gebeurd.

“Momenteel is er een politieonderhandelaar aanwezig om met de persoon in contact te komen. Om de rust en veiligheid te bewaren is er een ruim gebied afgezet. Zo hebben de hulpdiensten ruimte om te werken. Er zijn geen gewonden gevallen”, meldt een politiewoordvoerder. 


VEGHEL | De politie is maandagmiddag rond 13.30 uur in actie gekomen in de Espelaar in Veghel. Daar zou een persoon met ‘onbegrepen gedrag’ zich in een woning hebben verschanst. Er is een arrestatieteam met kogelwerende vesten en een onderhandelaar aanwezig. De politie heeft onder andere een gedeelte van de Bundersweg afgesloten. Ook de wijk achter de desbetreffende woning is afgesloten.

“We zijn aanwezig aan de Espelaar in verband met een aanhouding van een persoon met onbegrepen gedrag”, aldus de politie. Er zijn een paar woningen ontruimd. Er zijn meerdere politie-eenheden aanwezig. Ook de brandweer en een ambulance zijn ter plaatse.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant