De koeriers van Groenbezorgen gaan goed verlicht de weg op.
De koeriers van Groenbezorgen gaan goed verlicht de weg op.
VIDEO

Vergeet de Coca-Cola kersttruck: hier is Groenbezorgen

Algemeen 2.151 keer gelezen

VEGHEL | Eerder was het pas kerst, als je de Coca-Cola kersttruck had gespot. Met al die lampjes én natuurlijk ‘Holidays are coming’ op de achtergrond. Maar die tijd is voorbij, want Groenbezorgen lanceert een compleet vernieuwde versie van de Coca-Cola video én song. Waarin licht en samen zijn nog steeds een hoofdrol spelen.

Het idee voor de video Groenbezorgen brengt het ontstond vorige winter, toen Groenbezorgen reacties kreeg dat bezorgers ‘s avonds niet altijd goed zichtbaar waren op straat. “Daar moesten we natuurlijk iets mee”, vertelt Thijs Alofs, mede-eigenaar van Groenbezorgen. “We vliegen in een behoorlijk tempo met een bakfiets vol pakketten over de weg, waarbij duurzaamheid én veiligheid voorop staan.”

Thijs en zijn tweelingbroer en mede-eigenaar Ruud raakten in gesprek met Benito van Dijk en Maarten Verbruggen van Tronix Lighting. Samen kwamen zij tot een innovatieve manier om de bakfietsen van Groenbezorgen te verlichten. Veilig, met verschillende kleuren lichtstrips om de fiets én de bak, met een lichtval tot 50 centimeter op de grond rondom. En duurzaam, vanwege de energiezuinige led-armaturen. Zo kunnen de koeriers zelf veilig en groen op pad en zijn zij goed zichtbaar voor alle inwoners van regio Uden, Veghel en Oss: het gebied waar Groenbezorgen actief is.


De tweeling Alofs.

Bij de nieuwe fietsverlichting en de overgang naar de wintertijd hoort een feel good videoclip die jong en oud bekend voor zal komen. De song en de beelden zijn namelijk gebaseerd op de iconische kerstreclame van Coca Cola, maar dan in een verrassend nieuw jasje. Zangeres Joyce van der Sangen (D-Joiz) van zangschool Vocal Center Uden verzorgde de sound van het nummer, dat ondersteund wordt door beelden van goed verlichte fietskoeriers die ‘s avonds op pad gaan.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant