Indicatie stedenbouwkundige opzet woningbouw Mariaheide.
Indicatie stedenbouwkundige opzet woningbouw Mariaheide. Foto:

Nieuwe woningen in Mariaheide

Wonen 3.294 keer gelezen

MARIAHEIDE | Voor de uitbreiding van Mariaheide is een nieuw ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Het bestemmingsplan ‘Steenoven II fase II’ maakt de bouw van maximaal 40 woningen in Mariaheide mogelijk. Het projectgebied ligt ten zuiden van Mariaheide tussen de Heiakkerstraat en de Pastoor van Haarenstraat. 

Het plan maakt deel uit van een nieuw woongebied waarvoor de gemeente in het verleden gronden aangekocht heeft, het eerste deel is al ontwikkeld. Het plangebied wordt aangesloten op de eerste fase van Steenoven. De ontsluitingsweg voor verkeer haakt aan op de Veldoven. Tussen de geplande woningen en de lokale fruitteler wordt een groene buffer aangelegd. Verder blijft het, lokaal bekende, wandelpad met fruitbomen intact.

Sociale huurwoningen
In het plan is ruimte voor een gevarieerd aanbod aan woningen voor verschillende doelgroepen: minimaal 25 procent sociale huurwoningen, 10 procent goedkope koopwoningen en de overige 65 procent wordt verdeeld over verschillende doelgroepen. Het bestemmingsplan maakt alleen grondgebonden woningen mogelijk: rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen.

Beeldkwaliteitsplan
Het college van burgemeester en wethouders heeft op 21 november ingestemd met dit nieuwe plan. Het gaat, samen met het beeldkwaliteitsplan, op korte termijn ter inzage voor een periode van zes weken. Het bestemmingsplan wordt uiteindelijk ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad. Raadplegen van het ontwerpplan kan online via ruimtelijkeplannen.nl of op het gemeentehuis in Veghel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant