Rik Compagne (midden) tijdens de vlagviering van het Kloosterveldt in Veghel. René Beks en Jan van Vucht assisteren de wethouder.
Rik Compagne (midden) tijdens de vlagviering van het Kloosterveldt in Veghel. René Beks en Jan van Vucht assisteren de wethouder.

Veel plannen in voorbereiding om tegenvallende cijfers woningbouw op te krikken: ‘Er kan gebouwd worden’

Wonen 1.968 keer gelezen

VEGHEL | Op dit moment heeft de gemeente bijna 1500 woningen al vastliggen in vastgestelde bestemmingsplannen. Dat betekent dat er gebouwd kan worden. Afhankelijk van de marktomstandigheden kunnen initiatiefnemers en ontwikkelaars dus aan de slag om woningen te realiseren.

Aan woningbouwplannen in Meierijstad geen gebrek. Er ligt op dit moment voor bijna 6500 woningen aan plannen op stapel, verspreid over alle kernen van de gemeente. De voorbereiding van woningbouwplannen gaat gestaag verder om ervoor te zorgen dat er de komende jaren voldoende gebouwd kan worden. De inzet van de gemeente is om de voorbereiding van plannen af te ronden en te zorgen dat de procedures doorlopen zijn, zodat er daarna gebouwd kan worden.


Wethouder Rik Compagne: “Gelukkig wordt er binnen onze gemeente nog steeds volop gebouwd. Er zijn echter wel acties nodig om woningbouwplannen te versnellen om zo onze ambitie te kunnen behalen.”

Woningbouw blijft achter bij de verwachting
In 2022 werden minder woningen gerealiseerd dan een jaar eerder. Ondanks dat de vraag naar woningen nog steeds erg groot is, zijn de marktomstandigheden veranderd. “Ook in Meierijstad zien we dat terug in de realisatiecijfers. Over 2022 werden bijna 450 woningen opgeleverd. Dit is lager dan onze ambitie van 600 woningen per jaar”, besluit de gemeente.


Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant