Marloes en Eefke ('t Kevertje), wethouder Van Burgsteden, Lieke ('t Klavertje) en Anna (Edux).
Marloes en Eefke ('t Kevertje), wethouder Van Burgsteden, Lieke ('t Klavertje) en Anna (Edux). Foto:

‘t Klavertje en ‘t Kevertje krijgen verkeerslabel: ‘Sommige ouders worden zelfs door hun kinderen gecorrigeerd’

Verkeer en vervoer 1.362 keer gelezen

MARIAHEIDE/ERP | Kinderopvang ’t Klavertje uit Mariaheide en ’t Kevertje uit Erp hebben maandag het verkeerskeurmerk Groen Licht ontvangen voor hun inzet voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie van jonge kinderen (0- tot 4-jarigen). Wethouder Van Burgsteden reikte het keurmerk uit.

De gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat een kinderopvang aandacht besteedt aan verkeersveiligheid en verkeerseducatie. “Het is goed dat kinderen op zo’n jonge leeftijd al verkeerseducatie krijgen. Het begint met bewustwording. Ik denk dat je niet vroeg genoeg kan beginnen”, aldus wethouder Van Burgsteden.
Naast het certificaat kregen de vertegenwoordigers van ‘t Klavertje en ‘t Kevertje ook een bordje voor aan de gevel. “’t Klavertje en ‘t Kevertje hebben het allebei fantastisch gedaan en dat heeft geresulteerd in een topscore”, vertelt Anna van Kempen, adviseur verkeerseducatie van Edux. Zij heeft beide locaties begeleid bij het behalen van de Groen Licht locatie. Ze vervolgt: “De beide kinderopvangen hebben vier thema’s behandeld: beleid, educatie binnen en buiten, verkeersveiligheid in de omgeving en communicatie met ouders. Jullie hebben veel afwisselende activiteiten gehouden, zowel binnen als buiten.”

Speelgoedautootjes
Namens ‘t Kevertje waren Eefke van den Elzen en Marloes Pijnappels aanwezig. ‘t Klavertje werd vertegenwoordigd door Lieke van Helvoirt. Ze gaven een aantal voorbeelden van activiteiten die ze hebben georganiseerd. Van een zelfgemaakt stoplicht op het schoolplein tot het knutselen van zebrapaden en het naspelen van verkeerssituaties met speelgoedautootjes tot het inspecteren van een fiets. Ook zijn er echte verkeersborden opgehangen op het schoolplein.


Marloes en Eefke (’t Kevertje), wethouder Van Burgsteden, Lieke (’t Klavertje) en Anna (Edux).

“De reacties van de ouders zijn erg positief. Sommige ouders worden zelfs door hun eigen kinderen gecorrigeerd. Alles wordt benoemd”, lachen de dames. Van Burgsteden vult aan: “De kinderen gaan er spelenderwijs mee aan de gang en de ouders worden er goed bij betrokken. De scores zijn top. Ik ben trots op jullie.”

Verkeerseducatie
Gemeente Meierijstad zet in op verkeersveiligheid, ook voor de jongste inwoners. Kinderen van 0-4 jaar pikken ongemerkt veel op over verkeersregels en verkeersgedrag. Het is daarom goed om met jonge kinderen en hun ouders aan de slag te gaan met het thema verkeer. De kinderopvanglocaties zijn in dit certificeringstraject ondersteund door gemeente Meierijstad en Edux. In Meierijstad hebben reeds 33 locaties het verkeerskeurmerk Groen Licht ontvangen. Na maandag staat de teller op 35 en daarmee is de gemeente een van de voorlopers in Noord-Brabant.
“Het wordt steeds drukker in ons land. Daarom is het goed dat hier aandacht aan wordt besteed. Mijn doel is om alle locaties een Groen Licht label te laten krijgen. We hebben er nog twaalf te gaan en die vallen allemaal onder één organisatie. Daar zijn we mee in gesprek. Dus ik hoop dat het snel goedkomt”, besluit Van Burgsteden.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant