Chantal van Dalen (middelste rij, uiterst links) kan in oktober Miss Nederland worden.
Chantal van Dalen (middelste rij, uiterst links) kan in oktober Miss Nederland worden.

Veghelse in de race voor Miss Nederland 2017

Opmerkelijk 3.869 keer gelezen

VEGHEL | De Miss Nederland-verkiezingen vinden elk jaar in het najaar plaats. Een jonge vrouw wordt dan verkozen tot mooiste vrouw van Nederland. De Veghelse Chantal van Dalen (20) heeft het geschopt tot de laatste twaalf. "Het is nu al een geslaagd avontuur."

Na een zenuwslopende selectie dag sprak de jury de verlossende woorden. De 20-jarige Chantal maakt nog kans om Miss Nederland 2017 te worden. "We begonnen de dag met 100 deelnemers. Na een voorstelronde en bikinironde vielen er 80 af. Uiteindelijk zat ik bij de beste 20. Een hele opluchting."
Wat volgde was een sponsorronde en een globaal gesprek met de organisatie van Miss Nederland. Chantal: "In kleine groepjes ging je langs zeven sponsoren. Er werden verschillende vragen gesteld, denk aan: 'Wat kunnen wij voor elkaar betekenen en hoe zou jij dit product in de markt zetten?' Je moet de titel van Miss Nederland wel een jaar lang kunnen dragen. Daar moet tijd voor vrij worden gemaakt."

Dromen
Nog dezelfde dag maakte Kim Kötter, zelfs ex-Miss Nederland, bekend welke 12 meiden nog in de race zijn. "De spanning giert dan door je lichaam. Toen ik mijn naam hoorde, was ik ontzettend blij. De opluchting en het besef kwam een dag later pas."

Foto: Lutske Veenstra.

De Veghelse schone volgt de opleiding Marketing en Event Communicatie. Het modellenwerk doet ze er af en toe naast. Een tijd terug besloot ze zich, na aandringen van haar moeder en zus, in te schrijven voor de Miss Nederland-verkiezing. "Eigenlijk zonder verwachtingen. Dat ik zo ver zou komen, had ik niet durven dromen." Samen met elf andere prachtige dames gaat ze de strijd aan om Zoey Ivory, de winnares van vorig jaar, op te volgen. Chantal vertelt enthousiast hoe dit proces nu verder gaat. "Ik mag zaterdag meteen een week naar Turkije voor een fotoshoot. Een geweldige ervaring." Ze gaat natuurlijk vol voor de overwinning, maar kijkt stiekem al verder. "Ook als je niet wint, gaan er veel deuren voor je open. Zowel in de modellenwereld als de tv-wereld liggen er kansen."

Concurrentie
Twintig jaar is jong, toch is ze daarmee niet de jongste. Germaine uit Ootmarsum is zeventien en wacht nog op haar uitslag van haar havo-examen. Chantal vindt het lastig om een topfavoriete aan te wijzen. "Iedereen is een concurrent en een echte topfavoriete is er niet. Ik geef mezelf dan ook 1/12 kans", lacht ze.
De groep overgebleven meiden kunnen het goed met elkaar vinden. Er wordt dan ook niet gebitcht. "Ik vind dat erg prettig. Natuurlijk is het een wedstrijd, maar het moet wel leuk blijven. De sfeer is top."

Finale
De Miss Nederland Finale is op maandag 9 oktober vanuit Studio 21 in Hilversum. "Ook dan zijn er verschillende rondes, maar dan uitgebreider en met veel meer publiek. Ik heb er nu al zin in", besluit de Veghelse die in 2015 de modellenwedstrijd van de Stadskrant Veghel won.

Bekijk hier alle kanshebbers.

Foto: Lutske Veenstra

Uit de krant

Uit de krant