Er waren zelfs bijna complete groepen die elkaar hadden opgetrommeld.
Er waren zelfs bijna complete groepen die elkaar hadden opgetrommeld. Foto:

Volle bak bij ‘verbouwingsreünie’ Bernadetteschool in Veghel

Onderwijs 4.134 keer gelezen

VEGHEL | Nog één keer het uit 1954 stammende schoolgebouw aan de Vondelstraat in Veghel bekijken vóórdat het vanaf januari totáál verbouwd wordt. Op zaterdag- én zondagmiddag was dat mogelijk en talloze bezoekers maakten daar gretig gebruik van. Zaterdag was iedereen welkom die op welke manier dan ook op de Bernadette in Veghel had gewerkt.

Zondag stroomde de school vol met oud-leerlingen en waren ook een aantal lesgevers van weleer aanwezig. Via een speciale route werd men langs de meest historische, nostalgische en voor iedereen herkenbare plekjes geleid. De zolder, voor een groot gedeelte nog authentiek, was voor velen vroeger ‘verboden terrein’ maar nu ‘eindelijk’ te bezichtigen. Een bouwkundig pareltje dat overigens grotendeels behouden blijft. Het oudste gedeelte van de school blijft namelijk overeind, terwijl al het aangebouwde plat gaat. 

Schoolkampattributen
In de aula was een tentoonstelling ingericht. Tekeningen van de nieuwe school werden overzichtelijk in beeld gebracht. ‘Wát een mooie school wordt dat’, werd er gezegd. De adoptie van het Airborne-monument werd belicht, alle betekenissen van de kangoeroe in het Bernadette-logo nog eens volledig uitgelegd en ‘Middeleeuws’ aangeklede paspoppen plús de nodige schoolkampattributen riepen bij veel bezoekers herinneringen op. Ook de viering van carnaval, met een eigen prins, prinses, raad van elf én dansmariekes kwam aan bod.


Het oud-personeel nam vast een voorschot op het 70-jarig bestaan van de school. - 

Belofte  
In alle lokalen waren foto-presentaties te bekijken. Helaas voor de wat oudere bezoekers, waar nog vele oud-leerlingen uit de begintijd van de school tussen zaten, kon geen materiaal van voor 2004 worden getoond. Wel werd de belofte gedaan zo snel mogelijk te gaan beginnen met het digitaliseren van nog aanwezige oude foto’s zodat ze op een latere open dag wél te bekijken zijn.
Gedurende beide dagen werd veel gepraat, geheugens werden opgefrist, afspraken voor verdere contacten gemaakt en gegevens uitgewisseld. Bovendien ging na afloop niet iedereen direct naar huis, maar bezochten ze de Veghelse horeca.

Het oud- en huidig personeel nam vast een voorschot op het 70-jarig bestaan van de school.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant