Bewoonster Danielle neemt de sleutels van haar nieuwe woning in ontvangst.
Bewoonster Danielle neemt de sleutels van haar nieuwe woning in ontvangst. Foto:

Twintig flexwoningen in Erp opgeleverd

Algemeen

ERP | In Erp zijn vrijdag 5 augustus twintig flexwoningen opgelevers. Momenteel nemen de eerste bewoners hun intrek in de woning.

Er moeten veel woningen gebouwd worden. Maar het ontwikkelen van nieuwbouw duurt vaak lang. Flexwoningen kunnen relatief snel gebouwd worden. Daarom vindt Area het belangrijk om ook hier op in te zetten.

Voor speciale doelgroep
Directeur-bestuurder van Area Jan van Vucht is blij met de oplevering van de nieuwe woningen: “Met deze woningen gaan we gericht mensen helpen die onze hulp het hardst nodig hebben. Voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning, maar niet voor de urgentieregeling in aanmerking komen, zoals bijvoorbeeld door een scheiding of door een onhoudbare thuissituatie. Deze woningen worden daarom ook niet aangeboden op OnsHuiz.nl. Wij benaderen zelf mensen die voor deze woningen in aanmerking komen.”

Wonen in de Bolst
De twintig flexwoningen, gerealiseerd door Barli, zijn een onderdeel van de ontwikkelingen in de wijk De Bolst. Ze zijn geschikt voor eenpersoons- en kleinere huishoudens, hebben elk een kleine buitenruimte en een grote gemeenschappelijke buitenruimte. Er is een gezamenlijke fietsenstalling, ruimte voor afvalcontainers en er zijn parkeerplaatsen.

Uitbreiding aantal flexwoningen
Woningcorporaties Area en Woonmeij werken samen met de gemeente Meierijstad aan de realisatie van zo’n 250 flexwoningen verspreid over meerdere locaties binnen de gemeente. Behalve dit project werkt Area aan de realisatie van vierentwintig flexwoningen in Veghel, nabij Koning Willem I college en is de verkenning gestart naar de mogelijkheden van flexwoningen in Veghels Buiten. “Door het actieplan woningmarktversnelling van de gemeente zijn er meerdere nieuwbouwplannen in voorbereiding. Maar de praktijk is dat deze een lange doorlooptijd kennen. Ook daarom is de inzet op flexwoningen belangrijk”, aldus wethouder Rik Compagne.

Uit de krant

Uit de krant