Smits koestert zelf warme herinneringen aan haar schooltijd op basisschool De Bunders in Veghel en Gymnasium Bernrode in Heeswijk.
Smits koestert zelf warme herinneringen aan haar schooltijd op basisschool De Bunders in Veghel en Gymnasium Bernrode in Heeswijk.

Juf Naomi Smits biedt frisse en kritische blik op het onderwijs

Algemeen 777 keer gelezen

VEGHEL | Eh… juf, hoe krijg je eigenlijk kinderen?, De eerste columnbundel van juf en columnist Naomi Smits, is op 9 maart verschenen. Naomi, geboren en getogen in Veghel, staat al tien jaar voor de klas in het basisonderwijs en haar ervaringen beschreef ze in columns voor Trouw en Juf & Meester. In haar columns geeft Naomi een kijkje achter de schermen en laat ze zien wat het onderwijs zo bijzonder maakt. Smits koestert zelf warme herinneringen aan haar schooltijd op basisschool De Bunders in Veghel en Gymnasium Bernrode in Heeswijk.

De columns van ‘juf Naomi’ bevatten herkenbare situaties, grappige anekdotes en hilarische uitspraken van haar leerlingen, maar ook actuele onderwerpen, zoals het lerarentekort en de toenemende werkdruk. In haar columns durft ze kritische vragen te stellen en is ze niet bang om de vinger op de zere plek te leggen. Eh… juf, hoe krijg je eigenlijk kinderen? bevat haar beste columns, niet eerder gepubliceerde stukken en inspirerende quotes en stellingen.
“De columns van Naomi komen rechtstreeks uit de klas en raken je recht in het onderwijshart. Ze heeft de gave om ogenschijnlijk kleine, fijne anekdotes met een hoofdrol voor kinderen in haar klas te verknopen aan grote, actuele onderwijsthema’s van deze tijd. Met humor, beroepstrots en de nodige zelfspot een van mijn favoriete columnisten”, vindt Jan van de Ven, onderwijscolumnist en medeoprichter Lerarencollectief

Naomi Smits heeft de deeltijdpabo gedaan en staat dit jaar tien jaar voor de klas. Over haar avonturen als leerkracht schreef ze de afgelopen jaren onderwijscolumns voor Trouw en Juf & Meester. Ze woont met haar gezin in De Meern en runt naast haar onderwijsbaan ook een tekstbureau. Eh… juf, hoe krijg je eigenlijk kinderen? is haar eerste columnbundel.

Smits is zaterdag 20 maart om 13.00 uur in Veghel voor een signeersessie bij Boekhandel Schellen. Een exemplaar van Eh… juf, hoe krijg je eigenlijk kinderen? bestellen kan via www.libris.nl/schellen of info@schellen.nl. De boeken kunnen thuisbezorgd worden, afgehaald bij het afhaalloket of maakt een winkelafspraak voor zaterdag 20 maart na 13.00 uur.

Uit de krant

Uit de krant