Er komen zes woningen op de woonwagenlocatie Nederboekt.
Er komen zes woningen op de woonwagenlocatie Nederboekt.

Toch zes woningen op woonwagenlocatie

Algemeen 3.788 keer gelezen

VEGHEL | Niets lijkt de bouw van zes woningen op de woonwagenlocatie Nederboekt nog in de weg te staan. In september 2019 zette de Raad nog een streep door de beoogde bouw van de woningen. De gemeente Meierijstad heeft het plan aangepast en volgens de Raad passen de woningen nu beter in de beoogde landschapsontwikkeling. De gemeente laat weten blij te zijn met de uitspraak. 

De zaak was aangespannen door Bouwbedrijf Van de Ven. Het Veghelse bouwbedrijf vreest rommel en overlast voor de nieuwbouwwijk De Scheifelaar II. Samen met de gemeente ontwikkelt Van de Ven het gebied De Scheifelaar II. De woonwagenlocatie ligt bijna tegen De Scheifelaar aan.

Gebrek
De zes sociale huurwoningen zijn door de gemeente aangeboden aan de huidige bewoners van de Nederboekt. Bouwbedrijf Van de Ven zag dat echter niet zitten en stapte naar de Raad van State. In eerste instantie werd het plan van de gemeente van tafel geveegd, maar ze kregen wel de mogelijkheid om het geconstateerde gebrek te herstellen. De Raad van State deed woensdag haar einduitspraak. De zes beoogde woningen op de woonwagenlocatie Nederboekt mogen er komen. "Met deze gerechtelijke uitspraak is het bestemmingsplan 'Veghel-Zuid, herziening Nederboekt' onherroepelijk geworden en kan de omgevingsvergunning voor de zes woningen verleend worden. Woningcorporatie Area is de aanvraag voor deze omgevingsvergunning aan het opstellen", laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Vergunningaanvraag
De gemeente is zeer content met de uitspraak: "We zijn blij dat er nu zekerheid is en dat er gestart kan worden." Wanneer er gestart kan worden met de bouw, is afhankelijk van de aanvrager. "Zodra Area de vergunningaanvraag heeft ingediend zal die door de gemeente worden getoetst aan het bestemmingsplan", besluit een woordvoerder van de gemeente.

Uit de krant