De gemeente maakt zich weinig zorgen en is tevreden over de uitspraak.
De gemeente maakt zich weinig zorgen en is tevreden over de uitspraak.

Raad van State zet voorlopig streep door woningen op woonwagenlocatie

Algemeen 1.952 keer gelezen

VEGHEL | De Raad van State heeft voorlopig een streep gezet door de bouw van zes woningen op de woonwagenlocatie Nederboekt. De gemeente Meierijstad wilde daar nieuwe sociale huurwoningen bouwen voor de huidige bewoners van de woonwagenlocatie. De Raad van State draagt de gemeente op om de zes woningen beter in de beoogde landschapsontwikkeling in te passen. Daarvoor heeft de gemeente twintig weken de tijd. De gemeente maakt zich geen zorgen en verwacht dat het plan doorgaat.

De zaak was aangespannen door Bouwbedrijf Van de Ven. Het Veghelse bouwbedrijf vreest rommel en overlast voor de nieuwbouwwijk De Scheifelaar II. Samen met de gemeente ontwikkelt Van de Ven het gebied De Scheifelaar II. De woonwagenlocatie ligt bijna tegen De Scheifelaar aan.

Gebrek
De zes sociale huurwoningen zijn door de gemeente aangeboden aan de huidige bewoners van de Nederboekt. Bouwbedrijf Van de Ven zag dat echter niet zitten en stapte naar de Raad van State. Afgelopen woensdag deed de Raad van State uitspraak. Zij vinden dat de beoogde woningen niet passen in het bestemmingsplan dat de gemeente zelf heeft opgesteld. De gemeente Meierijstad krijgt de gelegenheid het geconstateerde gebrek te herstellen. Daarvoor krijgen ze twintig weken de tijd. Daarna doet de Raad van State een einduitspraak.

Tevreden
De gemeente maakt zich weinig zorgen en is gematigd tevreden over de uitspraak. "De Raad van State heeft de gemeente op alle punten op één na in het gelijk gesteld en voor het resterende punt van de rood-met-groen koppeling een herstelmogelijkheid geboden. De tussenuitspraak is dus overwegend positief", laat een woordvoerder weten.
De gemeente gaat de uitspraak bestuderen en nadenken over de wijze waarop ze het plan beter in overeenstemming kunnen brengen met de provinciale regels. Dit doen ze in overleg met de provincie en initiatiefnemer Area. De gemeente verwacht dat het plan gewoon doorgang kan vinden.

De complete uitspraak is hier te lezen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant