Afbeelding
Foto: Freek van de Venne

Gratis glasvezel in Veghels Buiten

Algemeen 1.202 keer gelezen

VEGHEL | Wijkraad Veghel-Zuid is een actie gestart om in Veghels Buiten gratis glasvezel te realiseren. Het betreft de aansluiting op het glasvezelnetwerk van circa 200 woningen in dit semi-buitengebied van Veghel. De deadline is inmiddels verstreken en er zijn genoeg aanmeldingen binnengekomen. 

Marieke van Beek en Jan Brok van Wijkraad Veghel-Zuid hebben dit initiatief genomen, omdat eerdergenoemde woningen niet kunnen deelnemen aan de glasvezelaanleg die door Glasvezel Buitenaf gerealiseerd wordt in het 'echte' buitengebied van Meierijstad. Na diverse gesprekken met Reggefiber is uiteindelijk een akkoord bereikt over de aanleg van gratis glasvezel, mits minimaal 60 procent van alle huishoudens hieraan meedoen. Een abonnement van minimaal twaalf maanden op een van de vele deelnemende providers is hierbij de randvoorwaarde. De deadline om het minimale percentage te halen lag op 1 februari.
Bij de jaarwisseling was het aantal deelnemers de 30 procent gepasseerd. Een drukbezochte informatieavond op 15 januari heeft het percentage verder doen stijgen naar ruim 55 procent. Nu de deadline is gepasseerd, blijkt dat 80 procent van de bewoners zich heeft aangemeld voor dit aanbod. Als volgende stap gaat Reggefiber de benodigde vergunningen aanvragen, een projectmanager aanstellen en een aannemer benoemen. Meer informatie, zoals een overzichtskaart, is te vinden op de website van Wijkraad Veghel-Zuid: hetzuid.bewonersplein.nl/gratis-glasvezel. Vragen kunnen gesteld worden via: gratisglasvezel@outlook.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant