Het duo Van Berkel en Hamstra grijpt de winst.
Het duo Van Berkel en Hamstra grijpt de winst. Foto:

TTCV kroont zich tot kampioen na overtuigende zege

Overige sport 507 keer gelezen

VEGHEL | Bij TTCV hield men er stiekem al rekening mee. Het zou dit weekend al kunnen gebeuren, maar dan moest er wel aan twee voorwaarden worden voldaan. Ten eerste zelf een stevige overwinning op TTV Stiphout behalen en de mede-kampioenskandidaat moest punten laten liggen in hun voorlaatste wedstrijd van deze najaarscompetitie. Dat gebeurde allebei en dus kroonden de Veghelse tafeltennissers zich tot kampioen.

Met de terugkeer van de nog ongeslagen Daan Hamstra in het team, de gedrevenheid van Alexandra Cano en veerkrachtige Gerald van Berkel werden de Helmonders met 9-1 naar huis gestuurd. Het was echter geen walk-over

Vleugels
In zijn eerste wedstrijd struikelde Van Berkel over de eigen dadendrang waarna zijn teamgenoten hun beste spel op tafel moesten leggen om de boel weer recht te trekken. Hamstra dreigde even zijn eerste verliespartij van het hele seizoen te moeten noteren, maar wist het tij in zijn voordeel te keren.
Ook in het dubbelspel met Van Berkel drukte hij op de juiste momenten door naar de overwinning. Het nieuws dat concurrent WESTA meer verliespunten incasseerde dan verwacht mocht worden, gaf het Veghelse team vleugels. Van Berkel kwam niet meer in de problemen en leverde met zijn twee zeges een prima bijdrage aan de dagzege. Cano had het nog even lastig maar bleef deze wedstrijd ongeslagen.

Landelijke competitie  
Met de geruststellende gedachte dat met dit kampioenschap een terugkeer naar de landelijke competitie is bereikt, speelt TTCV zaterdag haar laatste thuiswedstrijd tegen TTV Maastricht in een feestelijke decor met haar vaste supporters. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Van Berkel was goed voor twee punten.
Daan Hamstra blijft ongeslagen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant