Afbeelding

Woningbouw Zijtaart-Zuid loopt jaar vertraging op

Wonen 2.036 keer gelezen

ZIJTAART | De woningbouw op de locatie Zijtaart-Zuid loopt ongeveer een jaar vertraging op omdat de gemeente en ontwikkelaar Hendriks Coppelmans nog geen overeenkomst hebben bereikt over de verkoop de gemeentegrond. Wethouder Jan van Burgsteden (VVD) verwacht dat de bouw eind 2024 van start kan gaan.

Volgens het originele plan zou de gemeente eind 2023 klaar zijn met het bouwrijp maken van de grond, dit lijkt nu eind 2024 te worden. Als dit is voltooid is kan de gemeente de grond overdragen aan de ontwikkelaar Hendriks Coppelmans, die dan begint met de bouw. Van Burgsteden schrijft in reactie op vragen van Lokaal dat het bouwrijp maken echter nog niet is begonnen omdat de gemeente nog steeds in gesprek is met de ontwikkelaar over de verkoop van de grond. “Verwacht wordt dat er spoedig akkoord komt vanuit de ontwikkelaar over verkoop van grond en er eerste helft 2024 kan worden gestart met de verkoop van de eerste fase”, aldus Van Burgsteden. Het plan bestaat uit twee fases om de woningen gespreid op de markt te brengen.

Begin werkzaamheden
Ondanks dat de verkoop op dit moment nog niet rond is plant de gemeente in het tweede kwartaal van 2024 te beginnen aan het bouwrijp maken van het terrein. Wethouder Van Burgsteden wijst ook op de lange wachttijden bij Enexis voor het aanleggen van een elektriciteitsnet als reden voor de vertraging. “Voor de locatie Zijtaart Zuid betekent dit dat er pas eind 2024 een elektriciteitsnet kan worden aangelegd en daarmee het bouwrijp maken kan worden afgerond. Na afronding van het bouwrijp maken kan de grond geleverd worden aan de ontwikkelaar. De ontwikkelaar kan vervolgens starten met de bouw.”

CPO-bijeenkomst
Het plan telt 66 woningen, waarvan 22 sociale huurwoningen en 44 koopwoningen. De vrije kavels, die eveneens deel uitmaken van het plan, worden door de gemeente zelf in de verkoop gebracht. De gemeente organiseert ook ‘begin 2024’ een bijeenkomst over de ontwikkeling van het CPO-kavel in de noordwesthoek van het plangebied.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant