Afbeelding

Vijf minderjarigen aangehouden voor zware mishandeling van 15-jarig meisje in Veghel

Politie 7.792 keer gelezen

VEGHEL | De politie heeft dinsdag vijf minderjarige meisjes aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het ernstig mishandelen van een 15-jarig meisje uit Veghel. De verdachten zitten vast en worden verhoord. Ook zullen ze direct aansluitend aan het verhoor worden bezocht door de Raad voor de Kinderbescherming. Daarna neemt de Officier van Justitie een beslissing over het vervolg van de zaak.

Het slachtoffer is op dinsdag 16 mei in de buurt van de Bernhardstraat in Veghel mishandeld door een groep meiden. Het 15-jarig meisje liep daarbij ook verwondingen op. De mishandeling is gefilmd en daarop is te zien hoe het slachtoffer meerdere keren met kracht wordt geslagen en geschopt. Ook wordt het slachtoffer gedwongen om op haar knieën te zitten en ‘sorry’ te zeggen. Een van de verdachten heeft het voorval gefilmd. De verdachten zijn meisjes in de leeftijd van 13 tot en met 15 jaar oud uit Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel.

Video op sociale media
“De mishandeling zelf is al ernstig genoeg, maar dat het ook nog gefilmd is en op sociale media is gezet maakt de zaak nog pijnlijker. Beelden die eenmaal online staan gaan er niet makkelijk van af en daardoor kan het slachtoffer continu geconfronteerd worden met de gewelddadige mishandeling. De politie en Openbaar Ministerie tolereren dit soort feiten uiteraard niet en nemen de zaak zeer serieus”, aldus de politie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant