Sophie Francis met de leerlingen van het Udens College.
Sophie Francis met de leerlingen van het Udens College.

Dj Sophie Francis bezoekt The Space: 'Er is in de wereld een hele hoop wat niet oké is'

Opmerkelijk 1.338 keer gelezen

VEGHEL | Dj/Producer Sophie Francis was op maandag 1 oktober in Veghel bij The Space op de Noordkade. The Space is een escaperoom waarin je teruggaat naar de Koude Oorlog. Namens Dance4Life kwam de dj naar Veghel om met tien kinderen van het Udens College de escaperoom te spelen. Deze actie werd mede mogelijk gemaakt door Escape Room The Space, Dance4Life & Always Management.

Sophie Francis is een 19-jarige dj/producer die tevens ambassadeur is van Dance4Life. Dit is een organisatie die samenwerkt met jongeren om onveilige seks te vermijden. Ze zitten in bijna twintig landen en in vijf continenten. In veel landen is er nog te weinig kennis over onveilige seks. Veel jongeren begrijpen de gevaren niet, in het ergste geval kan je eraan overlijden. Het Udens College zamelde geld in voor dit goede doel. De tien kinderen die het meeste hadden opgehaald mochten als beloning met Sophie een escaperoom doen. Tot nu toe is er bijna 900 euro opgehaald voor het goede doel.

'Belangrijk om hier te zijn'
Sophie vliegt de hele wereld over en heeft shows in verschillende landen, maar toch is ze naar Veghel gekomen. ''Er is in de wereld een hele hoop wat niet oké is. Als ik een beetje bij kan dragen om vrouwen meer vrijheden te geven dan doe ik dat. Ik vind het leuk om die jongeren te motiveren." De Nederlandse dj is een jaar ambassadeur bij Dance4Life. "Ik ben nog niet echt op een locatie geweest waar mensen geholpen worden. Qua awareness help ik vaak mee. Als er een evenement of promotie is, probeer ik er altijd bij te zijn. Ik heb natuurlijk een druk schema en ben veel onderweg, maar als ik vrij ben probeer ik veel voor Dance4Life te doen.''

Ziektes
Er zijn tal van goede doelen, waarom koos Sophie voor dit goede doel? "Meiden en vrouwen krijgen nog steeds niet altijd gelijke rechten. Dance4Life zorgt hiervoor en dat vind ik écht heel belangrijk.'' Toch wordt er minder vaak gesproken over onveilige seks dan bijvoorbeeld armoede. Sophie weet wel hoe dat komt: ''Seks is in heel veel landen echt nog een taboe. Ik wil heel graag aan mensen laten zien dat het geen taboe is. Het is in mijn ogen heel normaal om over seks en ziektes te kunnen praten. Het gebeurt gewoon, iedereen doet het dus waarom zou je er niet over kunnen praten?'

Escaperoom
Een escaperoom is een kamer waarbij je wordt opgesloten. Binnen een bepaalde tijd moet je door middel van puzzels en out of the box denken eruit zien te komen. The Space op de Noordkade heeft als thema de Koude Oorlog. Amerika tegen Rusland. Er is zelfs een raket van 25 meter hoog.
Zowel Sophie als de leerlingen waren erg enthousiast toen ze elkaar zagen. Ze kregen eerst instructies over de escaperoom. Daarna werden ze opgesloten en gingen twee teams de strijd met elkaar aan.

Voor meer informatie over The Space, bekijk hun website: www.space-mission.nl.

Sophie Francis op bezoek bij The Space.
Sophie Francis op bezoek bij The Space.
Sophie Francis op bezoek bij The Space.
Sophie Francis op bezoek bij The Space.

Uit de krant