Arne van den Bosch doet onderzoek naar euthanasie.
Arne van den Bosch doet onderzoek naar euthanasie. Foto:

Student geneeskunde doet onderzoek naar euthanasie

Algemeen 1.104 keer gelezen

VEGHEL | Arne van den Bosch, een student geneeskunde in Groningen doet vanuit het UMCG onderzoek naar euthanasie. De onderzoeker is erg geïnteresseerd in de mening van de inwoners van de regio Veghel. “Wij, de andere leden van de onderzoeksgroep en ik, zijn erg benieuwd naar wat mensen vinden over dit onderwerp en om die reden hebben wij een vragenlijst gemaakt”, aldus Van den Bosch.

Het doel van de vragenlijst is om uiteindelijk de zorg te kunnen verbeteren. Hiervoor is het natuurlijk het beste als zoveel mogelijk mensen deze invullen. Ook is het belangrijk dat deze groep mensen zo divers mogelijk is en niet alleen bestaat uit mensen uit de stad Groningen. Van den Bosch: “Mensen uit Veghel kunnen namelijk heel anders denken over euthanasie dan Groningers en als ook zij worden vertegenwoordigd, sluiten de resultaten van het onderzoek beter aan bij hun ervaringen.”


“Euthanasie is een ingewikkeld onderwerp en mensen kunnen hierover dan ook heel verschillend denken. Vanuit het UMCG onderzoeken wij de ervaringen en meningen van mensen wat betreft euthanasie. Wij hopen meer te weten te komen over dit thema en dat hiermee uiteindelijk de zorg verbeterd kan worden”, vertelt Van den Bosch.


Uit de reacties heeft de onderzoeksgroep gemerkt dat het onderwerp erg leeft en dat mensen graag hun mening/ervaringen willen delen. “Ik merk ook zelf dat, wanneer ik over dit onderzoek praat, mensen graag vertellen over wat zij hebben meegemaakt. Dus naast het feit dat het erg belangrijk is dat de lezers van de Stadskrant Veghel meegenomen worden in dit onderzoek, denk ik dat het voor hen ook erg interessant is”, besluit Van den Bosch. 

De vragenlijst is hier te vinden. “De vragenlijst kan worden ingevuld door iedereen: specifieke kennis is niet nodig. De vragenlijst is anoniem en duurt zo’n 20 tot 30 minuten”, besluit Van den Bosch.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant