Senioren winnen informatie in over de toenemende verkeersdrukte.
Senioren winnen informatie in over de toenemende verkeersdrukte.

Verkeersmarkt vol informatie over ontwikkelingen in verkeer

Algemeen 1.067 keer gelezen

VEGHEL | Met als thema Veilig de weg op is iedere 50-plusser uit Veghel, Mariaheide, Zijtaart en Eerde op vrijdagmiddag 22 september welkom op de verkeersmarkt in Veghel. Het gratis evenement wordt georganiseerd door de Seniorenraad Meierijstad (SRM) en vindt plaats in en nabij dans- en zalencentrum Van de Burgt op het Prins Willem Alexander Sportpark 5 in Veghel.

Behalve een boel gezelligheid, belooft het vooral een heel informatieve middag te worden. Deskundigen (onder andere de politie) vertellen en adviseren over onderwerpen als ‘Veilig de weg op met de auto’, ‘Veilig onderweg met de scootmobiel’ en hoe kun je het veiligst gebruik maken van je elektrische fiets. Bezoekers worden bijgepraat over de veranderingen in het verkeer en de betekenis van deelname hieraan op oudere leeftijd, specifiek het rijden met een scootmobiel en de elektrische fiets.

Aansluitend op het formele deel van het programma, kunnen bezoekers in de zaal van Van de Burgt langs de informatiekramen van onder meer lokale leveranciers, Veilig Verkeer Nederland (VVN), Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR), de Seniorenraad Meierijstad (SRM) en de gemeente Meierijstad. Tevens kan men zich aanmelden voor gratis cursussen, die op latere data worden gegeven, om nog veiliger en flexibeler mee te doen in het verkeer.

Gezien de verwachte belangstelling voor de verkeersmarkt in Veghel, een initiatief van de SRM in samenwerking met WijNu, dienen belangstellenden zich vooraf op te geven. Meer informatie hierover volgt later in deze krant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant