DAW versloeg de vorige speelronde RKSV Schijndel/De Wit met 4-0.
DAW versloeg de vorige speelronde RKSV Schijndel/De Wit met 4-0. Foto: Marja Megens

Voorbeschouwing 2E: vervelende wedstrijd Olympia in derby SSS’18, subtopper in Sint-Oedenrode

Voetbal 1.921 keer gelezen

MOOK | Alles ligt nog open in 2E. De beslissende slotfase van het seizoen 2023/24 belooft zenuwslopend te worden. In Mook is de degradatiekraker tussen het gehavende Eendracht’30, zij ontvangen het moeilijk scorende Berghem Sport.

Door: Cis van Pinxteren

Boekel Sport is de favoriet voor de titel in 2E. De ploeg van Michiel Jans rijgt de zeges gedurende het hele seizoen aan elkaar. Tegen Berghem Sport won het zakelijk met 1-0. Boekel is daarmee officieus de eerste ploeg in 2E die zich veilig heeft gespeeld. De ambities van de voetbalclub liggen nu hoger. Trainer Jans heeft één cliché wat hij blijft herhalen. “We kijken alleen maar naar de eerstvolgende wedstrijd en nog niet aan een titel. Uit tegen Schijndel spelen we over twee weken, dat is best een goede ploeg.” Schijndel bevindt zich in een chasse-patate. Voor de winterstop leek de ploeg van Patrick Methorst te demarreren richting de top-3. Inmiddels staat het zesde en is handhaving de eerste prioriteit. Vorige speelronde verloor Schijndel met 4-0 van DAW Schaijk. De Schijndelse ziekenboeg zit vol na Pasen en Paaspop. Vier à vijf basisspelers liggen in de lappenmand. Kan Schijndel met de gehavende ploeg een obstakel vormen in eigen huis tegen Boekel? 

SSS’18 heeft niets te verliezen in derby tegen Olympia
Olympia’18 reist af naar Overloon voor de derby tegen SSS’18. De nummer negen speelt zo tegen de hekkensluiter. Olympia ging met een goed gevoel paaseieren zoeken. Met 1-0 won het van Rhode waardoor de aansluiting is gevonden. Nog maar één punt zit de ploeg van Wil Beijer onder de streep. Hekkensluiter SSS’18 vormt volgens Beijer toch geen makkie. “Het wordt een interessante slotfase van het seizoen. De uitwedstrijd tegen SSS’18 is vervelend. Zij hebben niets te verliezen.” Daar heeft de oefenmeester één punt. SSS’18 is zo goed als zeker gedegradeerd. Het moet minimaal vijftien punten halen uit zeven wedstrijden om niet direct te degraderen. Voor trainer Ron Spruit is het zaak om de spelersgroep te ontwikkelen om volgend seizoen sterker voor de dag te komen. Ook is er nog één grote droom. SSS’18 heeft nog niet gewonnen dit seizoen, de selectie snakt naar die ene overwinning. “Het zou mooi zijn en de groep wilt dat natuurlijk ook. Maar we zijn ook realistisch”, aldus Spruit. Hoe realistisch is een resultaat voor SSS’18 in de derby tegen Olympia’18?

Avanti speelt in onneembare vesting Handel
De strijd om de titel is nog niet beslist in 2E. Handel heeft nog één wedstrijd meer te spelen dan Boekel en staat zes punten achter. Thuis tegen Avanti’31 moet er gewonnen worden om de titelaspiraties levend te houden. De promovendus versloeg vóór Pasen Eendracht’30 met 3-1. Sportpark d’n Eikenwal mag zich met recht een onneembare vesting noemen. Geen enkele ploeg slaagde erin om daar van Handel te winnen. Avanti speelde uit met 1-1 gelijk tegen Handel. De Schijndelse promovendus staat als nummer vijf maar liefst vier punten boven de streep. Dat is niet heel veel. Uitoverwinningen zijn schaars bij de ploeg van Stephan Hesemans. Alleen tegen Heeswijk en SSS’18 won het buiten eigen bodem. In de periode kunnen Handel en Avanti als nummer drie en vier nog een rol van betekenis spelen. Wie trekt er aan het langste eind in Handel?

Subtopper in Sint-Oedenrode
Rhode neemt het thuis op tegen DAW Schaijk. Na een drukke maand maart is de druk van de ketel voor Rhode. Uitgerust en vol energie speelt het tegen DAW. De ploeg uit Schaijk won met 3-2 de bekerwedstrijd tegen ZSV. Met deze opsteker is DAW volgend seizoen geplaatst voor de voorrondes van de landelijke KNVB beker. Daarnaast bereikt het de halve finale van de districtsbeker. Het gevoel in eigen kunnen is dus groot in Schaijk. Als nummer drie is het al bijna veilig gespeeld en maakt het nog een kleine kans op de titel. Met acht punten achterstand op Boekel moeten de overige zes wedstrijden allemaal gewonnen worden om nog kans te maken. Rhode staat als vierde slechts zes punten boven de streep. Een overwinning zou een grote stap richting handhaving betekenen. Met één wedstrijd minder dan DAW en tien punten achterstand is dit ook de laatste kans voor de ploeg van Theo van Lieshout om nog in de buurt te komen van de derde plek. Bij een zege haakt Rhode ook aan in de strijd om de periode. Welke ploeg doet goede zaken in deze subtopper? 

Zespuntenwedstrijd Eendracht’30 en Berghem
De degradatiekraker tussen Eendracht’30 en Berghem Sport is er één met grote belangen. Berghem staat tiende met zeven punten voorsprong op de nummer twaalf Eendracht. De twaalfde positie betekent aan het einde van de rit directe degradatie. De nummer negen tot en met elf spelen nacompetitie. Eendracht heeft nog zeven wedstrijden om directe degradatie te voorkomen. De ziekenboog in Mook zit alleen ramvol. Aanvoerder Tim van Ooijen ligt eruit met een zware kruisbandblessure. Middenvelder Lars ter Steege heeft last van zijn knie. Verdediger Sjoerd Bosch heeft een blessure aan zijn kniebanden. Aanvaller Sem Volleberg is ook voorlopig afwezig. Met een gehavende ploeg gaan de groenwitten de strijd aan in eigen huis tegen Berghem. De Berghemse formatie van trainer Ton Kosterman verdedigt beter dan dat ze scoort. Sinds de 0-3 nederlaag tegen Handel op 18 februari krijgt Berghem nooit meer dan één tegendoelpunt tegen. Het zwakke punt zit daarmee niet in de defensieve organisatie. Scoren is de achillesziel van Berghem. Wanneer een centrale verdediger zich topscorer mag noemen, is het aanvallend niet in goede vorm. Een overwinning zou voor Berghem het einde kunnen betekenen aan de angst voor directe degradatie. Bovendien ligt Berghem maar twee punten onder de streep. Er is dus genoeg te winnen voor beide teams in deze zespuntenwedstrijd in Mook. 

VV Heeswijk gaat voor drie punten op sportpark De Balledonk
VV Heeswijk won eind maart de sleutelwedstrijd tegen Prinses Irene uit met 0-1. Daarmee sluit de ploeg zich aan bij de top-10 en sprong het over Eendracht heen. Alles is nog mogelijk in Heeswijk, zelfs het ontlopen van de nacompetitie. Het team van Mark Strik staat zes punten onder de streep en neemt het op tegen nummer zeven Union. Eerder dit seizoen verloor Heeswijk met 3-0 tegen de roodzwarten uit Malden. Na de winterstop toont Heeswijk echter veerkracht. Met vier van de top-5 ploegen nog te gaan in de resterende zeven wedstrijden zijn er op papier nog weinig kansen voor zeges. Weet Heeswijk een belangrijke overwinning te boeken op het eigen sportpark De Balledonk tegen Union?

Programma 2E:
Schijndel/De Wit - Boekel Sport
SSS’18 - Olympia’18
Handel - Avanti’31
Rhode - DAW Schaijk
Eendracht’30 - Berghem Sport
VV Heeswijk - Union

Stand 2E:
1. Boekel Sport 18-45 (pk 1)
2. Handel 17-39
3. DAW Schaijk 18-37
4. Rhode 17-27
5. Avanti’31 17-25
6. Schijndel/De Wit 18-25
7. Union 18-25
8. Prinses Irene 18-22
9. Olympia’18 18-21
10. Berghem Sport 18-20
11. Heeswijk 17-16
12. Eendracht’30 17-13
13. SSS’18 17-1

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant