UDI'19/CSU speelt donderdag voor de KNVB-districtsbeker thuis tegen Margriet.
UDI'19/CSU speelt donderdag voor de KNVB-districtsbeker thuis tegen Margriet. Foto: Jeroen Engelen

Wie gaat er naar KNVB-beker: UDI’19/CSU of Margriet?

Voetbal 3.072 keer gelezen

UDEN | Doordat de eerste doelstelling uit het zicht is geraakt, richt UDI’19/CSU nu de pijlen op de KNVB-districtsbeker. Daarin spelen de Tricolores komende donderdagavond in de kwartfinale thuis tegen RKSV Margriet. De Ossenaren versloegen eerder al HVCH en reizen als underdog af naar sportpark Parkzicht. De winnaar van het bekerduel in Uden kwalificeert zich voor de landelijke KNVB-beker.

Door Martijn Schwillens en Ciske van Pinxteren

Voor UDI’19, dat nog nooit in de 105-jarige clubhistorie beslag wist te leggen op de KNVB-districtsbeker, is plaatsing voor de landelijke beker en het winnen van de regiobeker het enige middel om een verder mislukt seizoen te redden. Zeker na de winterstop presteert UDI te wisselvallig om aanspraak te maken op de derde periodetitel of topnotering in de vierde divisie. “We gaan er alles aan doen om de halve finales te bereiken en deelname aan de KNVB-beker af te dwingen”, bezweert UDI-hoofdtrainer Niels van Casteren, die benadrukt dat zijn ploeg de derdeklasser uit Oss niet zal onderschatten. “Wij zijn helemaal niet in een positie om een tegenstander te onderschatten, daarvoor winnen wij onze wedstrijden zelf veel te moeilijk. De beker biedt ons ook een kans op een prijs, maar dan moeten we wel winnen van Margriet. Daar gaan we alles aan doen.”

‘Beker is een extraatje’
RKSV Margriet kan op haar beurt geschiedenis schrijven door zich te plaatsen voor de KNVB-beker en dus een mogelijke ontmoeting met een topamateurclub in de eerste of tweede voorronde in augustus 2024. IJsselmeervogels, De Treffers of Quick Boys op sportpark Amstelhoef? Dromen mag... Toch wil trainer Maarten van Vugt van Margriet niet teveel vooruitlopen op een mogelijke stunt, al schakelde de huidige nummer vier van de derde klasse C eerder vierde divisionist HVCH uit. “Voor ons is de beker een extraatje. Nu hebben we in tegenstelling tot vorig jaar een krappe selectie. Tegen HVCH lieten we zien dat we weerstand kunnen bieden tegen hogere ploegen. Die overwinning vond ik terecht. UDI verkeert niet in beste vorm, maar kan nu wel vol voor de beker gaan. Ik moet het nog zien. Het is hopen op een stunt. We gaan onze huid duur verkopen en hebben niets te verliezen.”

Programma KNVB-districtsbeker, kwartfinales:
Donderdag 28 maart, 20.00 uur:
UDI’19/CSU-Margriet
Maandag 1 april, 14.30 uur:
DAW Schaijk-ZSV
RVU-EVV Echt
SV Laar-GSV’28

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant