Olympia'18 ging het gevecht aan tegen een vermoeid Rhode en verliet het veld als winnaar.
Olympia'18 ging het gevecht aan tegen een vermoeid Rhode en verliet het veld als winnaar. Foto: Bas Delhij

2E: Heeswijk wint degradatiekraker, DAW overklast Schijndel/De Wit

Voetbal 3.188 keer gelezen

NISTELRODE | De druiven smaken zuur voor Pasen bij Prinses Irene. Het verloor met 0-1 een belangrijke degradatiekraker tegen VV Heeswijk. Rhode verloor uit tegen Olympia’18 met 1-0. “Voor nu geldt kinderen en vrouwen eerst, ik geef een compliment aan mijn ploeg dat ze tot het gaatje zijn gegaan”, reageert Olympia’18 trainer Wil Beijer. 

Door: Cis van Pinxteren

De koploper Boekel Sport ontving Berghem Sport. De uitploeg stond al snel met tien man op het veld. Na een half uur kreeg aanvaller Paris Hoeks een directe rode kaart na een charge op een speler van Boekel. Daarna speelde Berghem verdedigend en gokte het op de counter. Boekel Sport kon maar niet tot scoren komen. “We hadden meer uit de laatste bal kunnen halen. Tegen tien man spelen, maakt het er niet makkelijker op”, zei Boekel trainer Michiel Jans. Uiteindelijk scoorde Boekel na aanhoudende druk alsnog. In de 88e minuut stak Jesse van Moorsel aanvaller Tim Schuijers weg en die scoorde de 1-0. De tank was tegen de verwachting in nog niet leeg bij Berghem. Met twee verse aanvallers in de gelederen kwam er een heus slotoffensief. Een paar gevaarlijke momenten leidden niet tot schoten op doel. Nick van de Kamp was wel dichtbij. Zijn schot ging via de Boekelse doelman Michiel Merks op de paal. Voor Berghem en trainer Ton Kosterman is het een zuur verlies. “Het is gewoon heel jammer. We gaven weinig tot niets weg. Ik vind ons al maanden goed spelen. We hadden best wat tijd uitgetrokken en konden verrassend genoeg nog aanvallen na de late 1-0.” Kosterman vond het overigens geen geheel onterechte rode kaart. Zijn collega, Jans, zag zijn team achteruitlopen na de 1-0. “De tegenstander gaat natuurlijk alles-of-niets spelen en dan zakken wij automatisch in. We kijken alleen maar naar de eerstvolgende wedstrijd en nog niet aan een titel. Uit tegen Schijndel spelen we over twee weken, dat is best een goede ploeg.” Boekel blijft koploper na achttien wedstrijden, Berghem zakt naar de tiende plek.  

Heeswijk wint door wonderschoon doelpunt in degradatiekraker
De degradatiekraker van dit weekend was die tussen Prinses Irene en Heeswijk. De nummer zeven ontving de nummer twaalf. Een kraker onderin die gespeeld werd onder hoogspanning. De eerste helft was slecht van beide ploegen en niet bepaald het aanzien waard. Heeswijk gaf zichzelf een gunst door te scoren in de 48e minuut. Invaller Terry van Steenbergen raakt zijn eerste bal aan op aangeven van Mark Dobbelsteen. Een zondagsschot in de verre hoek volgt er. De 0-1 voor Heeswijk was een feit. Prinses Irene ging daarna vol op de aanval. Op een gegeven moment speelde de thuisploeg zelfs met vier spitsen. De voorzetten waren echter niet op maat waardoor Heeswijk de minimale voorsprong over de streep kon trekken. Trainer Ton Berens van Prinses Irene baalde. “De eerste helft was ronduit slecht. Ik waarschuwde in de rust dat we beter aan de bal moesten zijn, korter moesten dekken op het middenveld om niet achter de feiten aan te lopen. De scherpte ontbrak in de mogelijkheden die we daarna kregen.” De trainer van Heeswijk, Mark Strik, ziet zijn team door de overwinning stijgen naar de tiende plek en aansluiting vinden bij ploegen zoals Prinses Irene. “Het doelpunt van Terry was te mooi voor deze wedstrijd die niet om aan te gluren was. Voor ons is het lekker om drie punten te pakken en helemaal tegen een concurrent. Zondag gaan we allemaal naar Paaspop. Daarna moeten we de komende weken vol aan de bak om helemaal uit de problemen te komen.” Prinses Irene speelde afgelopen donderdag een inhaalduel tegen Rhode en speelde met 2-2 gelijk. “Ik vind ook dat het vandaag zichtbaar was dat de KNVB beslissing om de wedstrijd tegen Rhode op donderdag ingepland was. En dat kost ons energie tussen voor ons twee zeer belangrijke wedstrijden in. Ik vind dat echt een totaal verkeerde beslissing”, beklaagde Ton Berens zich. 

Handel wint zakelijk thuis tegen Eendracht
Handel won op een zakelijke manier van Eendracht’30 met 3-0. Op een zwaar te bespelen veld had Eendracht het moeilijk tegen de nummer twee. Handel opende in de dertigste minuut de score. Tim van Bree profiteerde vanuit de rebound. Met de 1-0 ruststand had Eendracht nog veel om voor te spelen. Handel kwam verdedigend alleen niet in de problemen. Teun Graat scoorde de 2-0 in de 65e minuut en vijf minuten later de 3-0. Vervolgens speelde Handel de wedstrijd uit. Lars Koopman maakte in de 92e minuut de eretreffer voor Eendracht. Daar baalde Handel trainer Sander Janssen van. “Het is zuur dat we de nul niet houden. We hebben geen kansen tot de 92e minuut weggegeven. Ik stond relaxed langs de kant. De nacompetitie is zo goed als binnen. Eendracht heeft daarentegen geen slechte ploeg.” Handel blijft in het spoor van Boekel Sport met zes punten achterstand en nog een wedstrijd meer te spelen. Het stoplicht staat op rood voor Eendracht, zij zakken af naar de elfde plek. Aan het einde van het seizoen betekent dat directe degradatie. Eendracht heeft nog zeven wedstrijden om dat te voorkomen. De ziekenboog in Mook zit vol. Aanvoerder Tim van Ooijen ligt eruit met een zware kruisbandblessure. Middenvelder Lars ter Steege heeft last van zijn knie. Verdediger Sjoerd Bosch heeft een blessure aan zijn kniebanden. Aanvaller Sem Volleberg is ook voorlopig afwezig.

DAW overklast Schijndel
DAW begroette Schijndel/De Wit in Schaijk. De trainer van Schijndel, Patrick Methorst, keek vol vertrouwen uit naar het affiche na de 4-3 zege van Schijndel vorige week thuis tegen Olympia. “De komende weken spelen we tegen DAW en Boekel, zij zullen niet blij zijn om tegen ons te spelen.” Vertrouwen had Schijndel genoeg. DAW begon alleen beter op het kunstgras waar vanwege de omstandigheden naar uitgeweken moest worden. Na vijf minuten scoorde Roel Janssen door een zwakke uittrap van keeper Thomas Hoebergen af te straffen. In het vervolg van de eerste helft creeërde DAW meerdere kansen voor DAW voor onder meer Jacco van der Heijden en Bart Spierings. Schijndel kwam na rust gevaarlijker voor de dag. Stan Guns trof de lat uit een vrije trap. DAW had duidelijk moeite met de weersomstandigheden en moest achteruit lopen. Toch kwam DAW op 2-0 na een uur spelen. Jacco van der Heijden tekende op aangeven van Robyen van der Heijden voor de 2-0. DAW kwam daarna niet meer in de problemen. Jacco van der Heijden gaf de assist op Roel Janssen. Janssen was niet zelfzuchtig en legde de bal vijf minuten later breed op Noah van Deijne voor de 4-0. DAW blijft in het spoor van de top-2. Schijndel-trainer Patrick Methorst is één week voor Pasen en het Schijndelse festival Paaspop teleurgesteld. “We hebben al vier weken dat we binnen tien minuten doelpunten tegen krijgen. Uiteindelijk spelen we om des keizers baard, DAW was simpelweg beter.” Schijndel is geplaagd door blessures. Vier à vijf basisspelers liggen in de lappenmand.

Olympia zegeviert tegen vermoeid Rhode
Olympia’18 speelt thuis tegen Rhode. Eerder dit seizoen versloeg Rhode van Olympia met 4-1. Deze confrontatie was gelijkwaardiger. De boodschap van Olympia’18 trainer Wil Beijer was voorafgaand als volgt. “Maak er een strijd van zodat we ze in de slotfase een tik geven!” Rhode speelde namelijk zijn vierde wedstrijd binnen tien dagen. Na een gelijkwaardige eerste helft kwam de klap voor Rhode net na rust. Juul Schellebergen gaf de voorzet op Thijmen Philips. De 1-0 vormde een moeilijk obstakel voor Rhode. Trainer Theo van Lieshout zag dat zijn spelers uitgeblust waren. “Je merkt dat het er inhakt. We hebben niet meer de energie, frisheid en intensiteit na de 1-0.” Rhode speelde twee inhaalwedstrijden na een straf van de KNVB wegens het aanraken van de scheidsrechter. Van Lieshout: “Ik zie dat er andere gevallen zijn in het amateurvoetbal waarbij wedstrijden in het weekend worden ingepland. De hele competitie wordt nu omgegooid om niks. Wij worden als een of andere criminele organisatie neergezet.” Olympia klimt naar de negende plek en houdt uitzicht op handhaving. Beijer: “We tikken aan bij de veilige plekken en beletten op een goede manier de tegenstander om te voetballen. Voor nu geldt kinderen en vrouwen eerst, ik geef een compliment aan mijn ploeg dat ze tot het gaatje zijn gegaan. Het wordt een interessante slotfase van het seizoen. Over twee weken spelen we de vervelende uitwedstrijd tegen SSS’18. Zij hebben niets te verliezen.”

SSS’18 verliest geflatteerd in Malden
SSS’18 had ook tegen Union uit niets te verliezen. Uiteindelijk verloor het wel met 3-0. Volgens trainer Ron Spruit was dat een geflatteerde overwinning van de tegenstander. “Union was in de eerste helft beter aan de bal zonder heel veel kansen te creëren. Door een fout in opbouw van ons komen ze op 1-0 voor rust.” SSS’18 had de 1-1 bijna gemaakt aan het begin van de tweede helft. Union maakte het af met de 2-0. Een afgeslagen bal vanuit een corner werd vanaf dertig meter op doel geschoten en viel binnen. Spruit: “Toen was het wel klaar. De 3-0 viel in de zeventigste minuut. We misten in de negentigste minuut nog een penalty.” Willem Verstraaten faalde vanaf de stip. SSS’18 heeft nog zeven kansen om één keer te winnen in 2E. De selectie snakt naar die overwinning. “Het zou mooi zijn en de groep wilt dat natuurlijk ook. Maar we zijn ook realistisch”, aldus Spruit.

Uitslagen 2E:
Boekel Sport - Berghem Sport 1-0
Handel - Eendracht’30 3-1
DAW Schaijk - Schijndel/De Wit 4-0
Olympia’18 - Rhode 1-0
Prinses Irene - VV Heeswijk 0-1
Union - SSS’18  3-0

Stand 2E:
1. Boekel Sport 18-45 (pk 1)
2. Handel 17-39
3. DAW Schaijk 18-37
4. Rhode 17-27
5. Avanti’31 17-25
6. Schijndel/De Wit 18-25
7. Union 18-25
8. Prinses Irene 18-22
9. Olympia’18 18-21
10. Berghem Sport 18-20
11. Heeswijk 17-16
12. Eendracht’30 17-13
13. SSS’18 17-1

DAW versloeg RKSV Schijndel/De Wit met 4-0.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant