EGS '20 - Vianen Vooruit
EGS '20 - Vianen Vooruit Foto: Hanny van der Linden

3D: Spanning stijgt met de week

Voetbal 2.256 keer gelezen

Winst voor EGS ‘20 tegen Vianen Vooruit, gelijke spelen voor Volkel, Festilent, Venhorst en Heijen, Vorstenbossche Boys wint en verliest

Volkel moet diep in blessuretijd gelijkspel toestaan, Festilent zwijnt
We spreken na de wedstrijd van Volkel een zeer teleurgestelde trainer Ales Jurcik: “Deze wedstrijd hadden we gewoon moeten winnen. Over de gehele wedstrijd gezien hebben we meerdere momenten gehad om de wedstrijd in het slot te gooien en dat verzaken we helaas.” Bij tegenstander Festilent natuurlijk een zeer verheugde trainer Tom Jacobs: “Als je de hele wedstrijd tegen een 1-0 achterstand aankijkt en het lijkt erop, dat je de middag met een nederlaag gaat afsluiten, dan smaakt een gelijkspel na bijna honderd minuten wedstrijd als het zoet van een overwinning.” Lang leek thuisploeg EGS ‘20 dus drie punten aan zijn totaal toe te kunnen voegen na de goal van Stan Rovers in de 27e minuut. In de ruime blessuretijd was het Bram Geurts van de bezoekers, die zijn vrije trap van richting veranderd zag, waardoor keeper Tom van de Burgt kansloos was. Dit zorgde voor de nodige emoties bij Volkel, waardoor scheidsrechter Van Doren helaas genoodzaakt was een aantal mensen een waarschuwing te geven.

EGS ‘20 profiteert maximaal van onachtzaamheden bij Vianen Vooruit
“De gelukkigste heeft vandaag gewonnen”, aldus een realistische Sjuul van der Heijden, trainer van Vianen Vooruit. “In de eerste helft hebben we een paar goede mogelijkheden. Er was zelfs één situatie, waarbij wij overtuigd waren, dat de bal de doellijn was gepasseerd. Scheidsrechter besliste echter anders.” Trainer Michel Kuijpers van EGS ‘20 zag vooral twee strijdvolle teams: “Hun gevaar kwam vooral van Rik Renirie, die zo maar ook de eerste goal had kunnen maken. Gelukkig voor ons gebeurde dat niet en was aan onze kant Hessel van Tienen wel succesvol, toen hij de rebound in de 35e minuut keurig benutte.” Vianen Vooruit dringt in de tweede helft aan, maar weet niet echt gevaarlijk worden. Het goed combinerende EGS ‘20 verdubbelde in de tweede helft de voorsprong. Wessel Kouwenberg was het goudhaantje.

Venhorst vergeet zich te belonen tegen NEC
“Het zit inderdaad deze periode even tegen. We zitten op dit moment in de bekende hoek, waar de klappen vallen. Maar we weten ook, wat we kunnen en zijn vastbesloten heel snel het tij te doen keren”, aldus een strijdvaardige trainer Bas van der Ven. Ook Van der Ven vindt NEC een ploeg, die veel te laag op de ranglijst en lovend is over de kwaliteiten van de Nijmegenaren: “NEC heeft gewoon een goed voetballende ploeg. In de eerste helft hebben wij echter de betere kansen.” Vooral Finn van der Horst was een aantal keren dicht bij een goal, maar wist de kansen niet te verzilveren. In de 51e minuut komt Venhorst op voorsprong door een afstandsschot van Jari van Creij. Van der Ven over de slotfase van de wedstrijd: “Je denkt en hoopt in deze fase ook een keer het geluk aan je kant te hebben. Het is dan ook heel zuur, als vlak voor tijd NEC de gelijkmaker scoort. Een bal tegen de onderkant van de lat, die er vervolgens inwaait. Maar ja, we zitten nu eenmaal in die bekende hoek en daar moeten en gaan we samen uitkomen.”

Winst en verlies voor Vorstenbossche Boys
Nadat de inhaalwedstrijd donderdag 2 februari tegen Heijen winnend met 4-1 werd afgesloten, startte de ploeg van trainer Arian Meeuwsen vol goede moed aan de tweede thuiswedstrijd in vier dagen. Helaas was het Nijmeegse Quick 1888 een maatje te groot voor Vorstenbossche Boys. Trainer Meeuwsen: “Ik vind Quick 1888 één van de betere ploegen in onze competitie. Toch hoop je bij een 1-2 achterstand in de slotfase misschien toch een puntje te pakken. Afgelopen donderdag tegen Heijen stond vizier scherper.” Vooral Marvin van Heeswijk is in goede doen. Van Heeswijk wist tegen Heijen twee maal het doel te treffen, vandaag tegen Quick 1888 benutte hij in de 48e minuut de door scheidsrechter Van Veenendaal toegekende strafschop en bracht zo zijn team langszij. Lang kon de thuisploeg deze gelijke stand niet koesteren, want nauwelijks vijf minuten sloeg Quick 1888 in de rebound toe. Keeper Teun van de Sanden bracht in eerste instantie nog redding, maar was in de nastoot kansloos.

Heijen pakt terecht punt in boeiende 0-0 wedstrijd
Vaak zijn 0-0 wedstrijden nauwelijks het aanschouwen waard, maar vanmiddag was dat bij Krayenhoff - Heijen anders. Coach Tim Driessen: “Het was een open wedstrijd, waarbij beide ploegen de intentie hadden om verzorgd en aanvallend voetbal te laten zien. Weinig kansen voor zowel ons als Krayenhoff. Wij hadden onze mogelijkheden na een aantal goed opgezette aanvallen, het gevaar van Krayenhoff kwam vooral uit spelhervattingen.” Na het teleurstellende verlies donderdagavond in Vorstenbosch had Driessen stiekem op meer gehoopt: “Donderdag hadden we zeker in de eerste helft de wedstrijd naar ons toe kunnen trekken. Het 4-1 verlies was zwaar geflatteerd. Ik ben blij, dat we vandaag hebben laten zien, dat we onze punten zeker bij elkaar gaan pakken in deze superspannende competitie, waarin iedereen het elkaar lastig kan maken.”

Hapse Boys ziet een goed resultaat tegen Brakkenstein in nauwelijks vijf minuten in rook opgaan
“Absoluut geen kansloze nederlaag vandaag”, aldus een teleurgestelde trainer Willem Aarts, hoewel de 5-2 uitslag anders doet vermoeden. Aarts vervolgt: “Met de rust is het 1-0 voor Brakkenstein en die goal was niet eens nodig geweest. Gelukkig weten we snel na de rust via invaller Willem Arts weer op gelijke hoogte te komen. In die fase van de wedstrijd boden we uitstekend weerstand en hadden we lang uitzicht op een goed resultaat.” Maar dan maakt Hapse Boys vanaf de 65e minuut een aantal rampzalige minuten mee. In no time loopt Brakkenstein uit naar een ruime 4-1 voorsprong en geeft deze ook niet meer weg. Voor de statistieken scoren beide teams nog één maal en wordt zo de eindstand bepaald op 5-2 in het voordeel van Brakkenstein. Aarts over deze nederlaag: “Balen natuurlijk. Maar ik moet ook eerlijk toegeven, dat Brakkenstein vanmiddag wel verdiend gewonnen heeft.”

Deze spannende competitie kent volgende week uiteraard vanwege Carnaval geen programma. Op zondag 18 februari wordt de competitie weer hervat. 

Alle uitslagen van zondag 4 februari 2024:
EGS ‘20 - Vianen Vooruit 2-0
Volkel - Festilent 1-1
Venhorst - NEC 1-1
Vorstenbossche Boys - Quick 1888 1-2
Krayenhoff - Heijen 0-0
Brakkenstein - Hapse Boys 5-2
Groesbeekse Boys - SCE 2-1

EGS '20 - Vianen Vooruit
EGS '20 - Vianen Vooruit
EGS '20 - Vianen Vooruit
EGS '20 - Vianen Vooruit
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant