HVCH en Juliana'31 treffen elkaar in Malden.
HVCH en Juliana'31 treffen elkaar in Malden. Archieffoto: Ruud Schobbers

UDI’19 heeft wat recht te zetten tegen nieuwkomer, HVCH te gast bij zegeloos Juliana’31

Voetbal 1.622 keer gelezen

UDEN/MALDEN | UDI’19/CSU gaat zondag op eigen veld op zoek naar eerherstel na de slechte beurt tegen Nuenen van afgelopen week. Tegenstander Nemelaer uit Haaren is een onbekende voor de Udenaren. De promovendus heeft de eerste zege al op zak. Ook HVCH kwam in het weekend niet tot winst, maar het vertoonde spel zal trainer Marc van de Ven sterken dat er wat te halen is bij Juliana’31, dat na drie speelronden nog wacht op de eerste overwinning.

HVCH verloor zondag uiteindelijk met 2-5 van GOES, maar speelde zeker voor rust een uitstekende partij waarin het na de 1-0 voorsprong via Aram Pusters twee opgelegde kansen kreeg om de marge naar twee te tillen. Ook bij een 1-1 en 2-3 stand kregen de Heescharen goede kansen op een doelpunt. Pas in de absolute slotfase liepen de gasten uiteindelijk uit naar een ruime marge. Ook in de twee voorgaande partijen scoorde HVCH er flink op los: 2-2 tegen Dongen en 4-3 winst tegen Orion. Anders dan in de voorgaande drie wedstrijden zal HVCH komende zondag te maken krijgen met een meer defensief ingestelde tegenstander. Juliana’31, de voorbije jaren telkens te vinden in de subtop van de Vierde Divisie en Hoofklasse, heeft nog niet gewonnen. Het openingsduel met Nemelaer leverde nog een puntje op, maar Unitas’30 (3-5) en Achilles Veen (1-2) waren al te sterk voor de Gelderse equipe.


UDI’19/CSU verloor zondag bij Nuenen. - foto: Jeroen Engelen

Nemelaer te gast op Parkzicht
Bij UDI’19/CSU zijn de ambities ondanks de verliespartij bij Nuenen (2-1) onveranderd groot. Het gebrek aan kansen tegen Nuenen en ook het inspiratieloze spel in de tweede helft tegen SC Kruisland een week eerder zullen echter toch wat hoofdbrekens hebben opgeleverd bij trainer Niels van Casteren, die zijn ploeg offensief wil laten spelen maar die speelwijze nog niet voldoende terugziet op de grasmat. De Tricolores zullen voor eigen publiek ongetwijfeld wat willen rechtzetten. Nemelaer lijkt als promovendus ook een ideale tegenstander voor drie punten, maar de club uit Haaren mag niet onderschat worden. Afgelopen week werd nog gewonnen van Wittenhorst, dat niet bleek opgewassen tegen het met name collectief sterk spelende Nemelaer. Desalniettemin zal UDI’19 ‘gewoon’ moeten winnen om in het spoor te blijven van de koplopers Achilles Veen en Best Vooruit, die allebei een lastige uitwedstrijd op de rol hebben staan.

Programma Derde Divisie C:
Zaterdag,14.30 uur:
GOES - Best Vooruit
18.00 uur:
Halsteren - Achilles Veen
Zondag,14.00 uur:
SV Venray - Nuenen
UDI’19/CSU - Nemelaer
EVV - SC Kruisland
Juliana’31 - HVCH
Orion - Dongen
14.30 uur:
Wittenhorst - Unitas’30

Stand:
1. Achilles Veen 3-9
2. Best Vooruit 2-6
3. Unitas’30 3-6
4. UDI’19/CSU 3-6
5. GOES 3-6
6. Dongen 2-4
7. Wittenhorst 3-4
8. Nemelaer 3-4
9. HVCH 3-4
10. Halsteren 3-4
11. Nuenen 3-4
12. EVV 3-3
13. SC Kruisland 2-1
14. Juliana’31 3-1
15. SV Venray 3-0
16. Orion 3-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant