Afbeelding

Jaarvergadering Blauw Geel’38: Bekerwedstrijd tegen FC Utrecht definitief op eigen veld, contributie gaat omhoog

Voetbal 2.669 keer gelezen

VEGHEL | Voor een bescheiden groep was er afgelopen woensdag de Jaarvergadering van Blauw Geel’38. Binnen een dik uur waren alle punten doorgenomen en kon het rondje van de club ingeschonken worden. Veel nieuws over het bekerduel van 12 januari met FC Utrecht, de contributieverhoging en het afscheid van voorzitter Edwin van den Boom.

Door: Peter Kuijpers.

Blauw Geel’38-voorzitter Edwin van den Boom opende de vergadering en kondigde aan dat dit seizoen na zes jaar zijn laatste seizoen zal zijn. In november 2023 begint er een nieuwe voorzitter. De jubilarissen en herdenkingen passeerden de revue, maar worden op speciale datums gehuldigd en herdacht wat buiten op het veld zal gebeuren voor aanvang van een wedstrijd van het eerste team. Opvallend was dat de vader van de voorzitter, Piet van den Boom, dan 70 jaar lid is. 

Contributie
De contributie gaat met tien procent omhoog. De club indexeerde twee jaar niet, maar Blauw Geel laat weten dat ze nu niet meer om een verhoging heen kunnen, onder anderen door de sterk gestegen gas- en elektriciteit prijzen. Verder nog een dringende vraag of niemand zonder vergunning zijn auto nog op het sportpark wil parkeren. Er mag dus niet meer bij de kantine geparkeerd worden. Het is namelijk verboden en vaak levensgevaarlijk voor de daar fietsende kinderen.

FC Utrecht.
Op donderdag 12 januari om 20.00 uur staat het bekerduel met eredivisieclub FC Utrecht op het programma. De wedstrijd wordt definitief in Veghel gespeeld. De verlichting wordt aangepast van 200 lux naar 300 lux wat voldoende is voor een registratie die gepland staat. Een rechtstreekse uitzending heeft 500 lux nodig. Van den Boom: “We hebben goed contact gehad met de gemeente en FC Utrecht die hier met vier mensen op bezoek zijn geweest. Ze hebben ons alle hulp aangeboden”, wist de Blauw Geel’38 preses te melden. Er komt een apart vak achter het doel aan het Middegaal voor de FC Utrecht supporters. Tevens wordt daar een ingang voor gemaakt. Het Veghelse publiek komt via veld 2 binnen. De kaartverkoop en meer details volgen nog.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant