Aanvoerder Bart van den Oever schermt de bal af.
Aanvoerder Bart van den Oever schermt de bal af. Foto: Arno Korsten

VOW brengt te weinig om van Mariahout te winnen, keeper Niek van Zutphen belangrijk

Voetbal 1.353 keer gelezen

ZIJTAART | De derby VOW – Mariahout was een van de weinige duels die nog wél doorgingen in het lamgelegde amateurvoetbal. De reden is bekend en hangt al een paar jaar boven de diverse competities. Gezien het magere aanbod aan wedstrijden was er veel pers aanwezig rond het duel op De Vonders. Het voetbal was matig met de meeste kansen voor de bezoekers uit Mariahout, maar die bleven onbenut. Nog 0-0 was het toen de jonge maar talentvolle arbiter Vince Smits het duel na 90 minuten voor gezien hield.

Door: Peter Kuijpers

De mooie grote ronde tafel in de bestuurskamer op zolder bij VOW was druk bevolkt. Voorzitter Marcel Zoete was het hemzelf die voor de afvaardiging uit Mariahout en de talrijk aanwezige pers de koffie inschonk en het kopieerapparaat weer herstelde. Het paste wel wat bij het Advent gevoel in de dagen voor Kerst waarin we leven momenteel. Compliment aan de club voor het correct controleren van de QR-code aan de deur. Het waren voor rust vooral de bezoekers uit Mariahout die het dichtst bij een treffer waren. Twee dikke kansen voor Danny van de Laar en Tim Barten gingen naast of werden prooi voor Van Zutphen die heerste in zijn keepersgebied. VOW stelde daar een streep rand zestien tegenover die door Tom Hagelaars werd gepareerd. De bezoekers uit Mariahout hadden al een moreel voordeel door de toss te winnen. De bij tegenstanders vaak gehate kantinegoal inclusief Orange Army werd in de eerste helft al verwerkt. VOW probeerde het wel vooral via de snelheid van aanvoerder Bart van den Oever en maatje Pim van Riel. Maar de robuuste Mariahout defensie met veel lengte kwam amper in de problemen.

Paal of Niek van Zutphen? Foto: Arno Korsten

Hagelaars
Na rust bleek al snel dat de beste momenten al in de eerste helft waren opgesoupeerd. Het veld werd groter en het voetbal slordiger. Toch waren de beste momenten te vinden bij Mariahout, maar die troffen evenveel keren de klasse van Niek van Zutphen. De lange Zijtaarder plukte alles wat hoog kwam weg en had uitstekende reflexen. VOW kwam nog wel voor het doel van Hagelaars, maar die klaarde het ook met dank van zijn ‘jerommekes’ voor zich. Ieder een punt daar moesten het de teams het mee doen. Compliment voor de jonge scheidsrechter Vince Smits die zich als een echte leidsman met toekomst liet zien. Wellicht waren de weinigen op De Vonders getuigen van een van de laatste competitieduels voorlopig. Voetballen kan altijd, als trainen niet mag is dat meer dan een heikel punt bij velen.

Trainen
Patrick Cissen, trainer van VOW: “Ik vond het wel een echte 0-0 wedstrijd. De trainer van Mariahout vond dat hun de beste kansen hadden, dat klopt ook wel, maar dat geeft nog geen recht op de winst. Bij ons gingen wat dingen niet goed waardoor hun weer konden counteren. Ik hoop dat we volgend jaar weer kunnen trainen. Want voetballen zonder te trainen gaat niet goed komen. Ik ga niet echt blij de winterstop in. Had liever gewonnen, dat was leuker geweest.”