Erik Meulendijk pakte zondag met Prinses Irene de eerste driepunter !
Erik Meulendijk pakte zondag met Prinses Irene de eerste driepunter ! Foto: Peter Kuijpers

2F: Makkie voor Volharding bij EVVC?, Volkel gaat voor eerste punten tegen Venhorst

Voetbal 1.153 keer gelezen

Was voetbal maar zo simpel als de aanhef van dit artikel. Trainers peinzen, slapen weinig en werken aan de ‘zwakke punten’ in hun team. Ik ken een trainer die ooit vooraf in zijn auto de training uit zat te werken en dacht toen: als dat maar goed komt. Later werd hij in dat seizoen kampioen met zijn team. We kijken uit naar het weekend. Helpers weg, vierde ronde, we gaan beginnen. 

Door: Peter Kuijpers

DAW, een van de vier koplopers, speelt zondag in Helvoirt. De tegenstander Helvoirt is toch een apart verhaal. In de voorbereiding, vooral de beker, ging alles mis. Drie gespeeld nul punten met twee doelpunten voor en veertien tegen. Dat moet toch weinig hoop geven voor de competitiestart. Hoe anders! De ploeg uit Helvoirt is na drie ronden, waar er twee gespeeld werden, virtueel koploper. Zes punten wel tegen twee momentele laagvliegers Venhorst en EVVC. De afgelaste wedstrijd was thuis tegen Volkel. Zondag komt DAW dat eveneens verrast met een frisse start. Mooi duel van twee teams zich al vroeg in de picture speelden. Zondag op het Burgemeester van Hovell Sportpark in Helvoirt wordt er om 14.30 uur afgetrapt.


Johan Vullings spint garen met Volharding (Foto Peter Kuijpers)

EVVC – Volharding
De nummer laatst tegen een van de vier koplopers uit 2F. Trainer Johan Vullings zal het zo in zijn wedstrijd bespreking zeker niet verwoorden. Zijn taak is om een onterecht machtsgevoel uit zijn team te timmeren. En dat is begrijpelijk. De Vinkelaren hebben dit seizoen wel een jasje uitgedaan, maar het blessurespook tiert welig op Sportpark De Zwaan. Vullings weet als geen ander dat de Vinkelaren, mits compleet, moeilijk te kloppen zijn en dan vooral in Vinkel. Het laatste duel overigens in het recente coronajaar tussen de twee kemphanen, was tevens de laatste voor de competitie. Die om de bekende reden werd stilgelegd. Volharding won met 1-2. Kas van den Bosch en Rens van Lanen waren toen de schutters voor Volharding waar EVVC opende door Falko van de Rijt. Zondag ligt dat weer open als om 14.30 uur scheidsrechter Nelemans de bal zal laten rollen.

Volkel – Venhorst
Na de Kerst zou deze paring aangeduid kunnen worden als een degradatieduel. Nu met nog maar drie wedstrijden op de teller is dat ongepast. Toch wél de nummers laatst met nog nul punten die elkaar aan de Eeuwsels gaan bestrijden. Venhorst, dat kwaliteit inleverde, waar het de selectie het moeilijk heeft om zich in deze competitie zich te handhaven. Voor Volkel een feit dat zich al twee competities liet duiden. Vorig seizoen na drie wedstrijden één punt, het seizoen daarvoor vermoedelijk gered door corona. Op het moment van staken na 16 wedstrijden stond Volkel onderaan met 13 punten. Voor trainer Jans te hopen dat het jonge team wat meer in deze competitie groeit. Zondag zou een driepunter het moraal enorm opvijzelen. Datzelfde geldt natuurlijk voor de bezoekers, die eveneens de hatelijk nul hebben na drie wedstrijden. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt. Nick Ooms is de scheidsrechter in Volkel.


Wouter van Dijke (9) blijft voor elke defensie een handenbinder

Real Lunet – Heeswijk
De club van trainer Theo van Lieshout kreeg zondag op het eigen Balledonk de spreekwoordelijke pin op de neus. Na de openingstreffer Max Sluiter gingen de getrouwen er handenwrijvend eens goed voor zitten. Maar dat viel tegen. Prinses Irene liet zich er niet door van de wijs brengen en sloeg terug in een uiteindelijk met 1-3 gewonnen duel. Zondag wacht Real Lunet dat net als stadsgenoot Zwaluw VFC werd afgelast. Bij de Lunetters was corona de boosdoener. Real Lunet presteert nog matig en mist verschillende dragende spelers. Of die zondag terug zijn is nog maar de vraag. Wel blijven de schorsingen staan van speler en keeper die een rode kaart uit moeten zitten. Heeswijk is zeker niet kansloos waar Wouter van Dijke, vooral in de duels, een sterke indruk maakt. Maar ook Max Sluiter blijft voor elke defensie een handenbinder. Danny Aarts mag toekijken na zijn direct rood in de slotfase. Zondag gaan we het beleven waar scheidsrechter Tunders om 14.30 uur het sein tot voetballen zal geven.

Prinses Irene – CHC
Mooie testcase voor trainer Erik Meulendijk van de thuisclub. De eerste drie punten zijn sinds het afgelopen weekend binnen. Dat ging vaak ook nog gepaard met acceptabel voetbal. Ook Meulendijk moet passen en meten en zag ook nog onlangs zijn aanvoerder Gijs van Erp stoppen die het voetbal niet meer kon combineren met zijn werk. ‘Zaken gaan voor het meisje’ heet dat dan in dit oude spreekwoord. De kracht van CHC is bekend en als ze het met elkaar eens zijn kunnen de mannen van Fatah Hadouir best aardig voetballen. Achterin zijn ze kwetsbaar luiden de berichten. Spits Wesley Meeuwsen heeft weer zin in voetballen. De topspits gaf zijn visitekaartje zondag af met een pegel van zeker 30 meter wat de 1-0 betekende in het duel met Olympia’18. Veel balvaardige tovenaartjes in het team van Bosschenaren dat zondag favoriet is op De Schellen. Aan Prinses Irene de taak deze proza tot lariekoek te verklaren, maar dan wél op het veld. Om 14.30 uur zal scheidsrechter Huijs de bal zijn eerste omwentelingen laten maken.


Voormalig UDI’19 speler Fatah Hadouir nu succesvol coach van CHC

Olympia’18 – SVSSS afgelast wegens corona

Trainer Wil Beijer van Olympia’18 was er niet echt van onderste boven. We spraken de Arnhemmer na het duel bij CHC afgelopen weekend. “We zijn in de eerste helft zeker niet weggespeeld en hadden met fases het betere van het spel. Je moet dan wel scoren, dat verzuimde we”, aldus Beijer. Zondag komt SVSSS een van de koplopers uit het kwartet in 2F. Gewoon een degelijke ploeg die met een gedegen opbouw van achteruit tot leuke dingen in staat is. Olympia’18 speelt thuis en heeft de gewoonte om daar maar zelden te verliezen. Voor de laatste thuisnederlaag gaan we naar de afsluitende zondag van het coronajaar op 8 maart 2020. Olympia verloor toen met 0-2 van Real Lunet. Zondag fluit scheidsrechter Teun Martens uit Tilburg om 14.30 uur voor aanvang.

Emplina – Vianen Vooruit
Trainer Joost Janssen van Vianen Vooruit baalde als de bekende stier dat het duel eruit vloog zondag thuis tegen Real Lunet. Vermoedelijk hij niet alleen en zeker ook zijn team dat wel zin had in het potje voetbal met de ploeg uit Vught. COVID-19 was hier weer eens spelbreker. Emplina kreeg in Vierlingsbeek te maken met een Volharding in vorm. Het werd een 3-0 nederlaag. Zondag kan Vianen Vooruit de opgekropte energie late exploderen op Sportpark Empel Zuid. Janssen is natuurlijk, met wellicht nog een paar spelers van Vianen Vooruit, toeschouwer geweest op Soetendaal bij het duel van Volharding tegen Emplina. Onvoorspelbaar qua resultaat waar scheidsrechter Verkoeijen om half drie de bal laat rollen.

Programma voor aanstaande zondag:

Helvoirt-DAW Schaijk
EVVC-Volharding
Volkel-Venhorst
Real Lunet-Heeswijk
Prinses Irene-CHC
Olympia’18-SVSSS
Emplina-Vianen Vooruit

.

Stand
1.CHC 3-7
2.Volharding 3-7
3.DAW Schaijk 3-7
4.SVSSS 3-7
5.Helvoirt 2-6
6.Olympia’18 3-6
7.Emplina 3-4
8.Heeswijk 3-3
9.Prinses Irene 3-3
10.Vianen Vooruit 2-2
11.Real Lunet 2-1
12.Volkel 2-0
13.Venhorst 3-0
14.EVVC 3-0

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant