Harry en Doortje (Foto: website RKVV Erp).
Harry en Doortje (Foto: website RKVV Erp).
CORONAVIRUS

In memoriam: Harry en Doortje Opheij

Voetbal Coronavirus 14.766 keer gelezen

ERP | Erp is zwaar getroffen door het Coronavirus. Op dinsdag 17 maart is oud-bestuurslid en erelid van RKVV Erp Harry Opheij overleden. Slechts enkele dagen na het overlijden van zijn vrouw Doortje. Eerder werd ook al bekend dat erelid van RKVV Erp Ad de Groot op maandag 16 maart is overleden. Alle drie zijn overleden aan de gevolgen van het Coronavirus.

Als je de naam Harry Opheij liet vallen dan volgde in een adem de woorden RKVV Erp. Als Harry niet thuis was, was hij te vinden op het Erpse sportpark. Na een aantal jaren in de selectie van Erp gevoetbald te hebben, vervolgde hij zijn voetballeven als scheidsrechter bij de KNVB. Menig wedstrijd werd onder zijn leiding gefloten. Ondertussen bleef zijn hart kloppen voor zijn zeer geliefde vereniging RKVV Erp. Meer dan 30 jaar was hij bestuurslid van RKVV Erp. Het onderhoud van de terreinen en opstallen behoorde tot zijn taak. In zijn bestuursjaren maar ook de jaren daarna was hij betrokken bij alle aanpassingen en verbouwingen op en rond het sportpark. Bouwtechnische tekeningen werden op zijn manier omgevormd tot praktisch uitvoerbare werkzaamheden.
De begeleiding bij de aanleg van het kunstgrasveld, de eerste in de regio, was een van de c voor hem. Ook bij grote aanpassingen en uitbreidingen was hij betrokken.

Trouwe supporter
"Harry wist altijd alles te liggen op het sportpark. Van kabels en leidingen tot gereedschap. Als je hem iets vroeg zei hij altijd 'ik zal dadelijk wel eens efkes kijken maar volgens mij is het daar'. Wie bewaart, heeft wat was daarbij zijn uitgangspunt", schrijft RKVV Erp. Harry was een trouwe supporter bij wedstrijden van Erp 1, maar ook de andere teams en activiteiten hadden zijn belangstelling. Zo was hij vele jaren  mede-organisator van de kaartavonden op zaterdagavond.

Koninklijke onderscheiding
Vanwege zijn vele verdiensten voor de voetbalvereniging ontving Harry een Koninklijke onderscheiding, de gouden KNVB-speld en was hij erelid van de voetbalvereniging. "Harry werd altijd gesteund door zijn Doortje. Dat maakt het zo bijzonder dat in een tijdsbestek van enkele dagen de kinderen en kleinkinderen afscheid hebben moeten nemen van hun beide ouders. Wij wensen de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte bij dit zo dierbare verlies", aldus het bestuur van RKVV Erp.

Uit de krant

Uit de krant