Mark Cavendish was vorig jaar één van de grote blikvangers.
Mark Cavendish was vorig jaar één van de grote blikvangers. Foto:

Start etappe wielerwedstrijd ZLM Tour vanuit Meierijstad

Overige sport 746 keer gelezen

SCHIJNDEL | De derde etappe van de ZLM Tour start, net zoals vorig jaar, in Schijndel. Op vrijdag 7 juni verzamelen de wielrenners zich rondom ’t Spectrum en vertrekken om 12.10 uur via de Markt en de Hoofdstraat, richting het Limburgse Buchten. Rondom ’t Spectrum worden diverse fiets gerelateerde activiteiten georganiseerd voor inwoners van Meierijstad. De start van de etappe is vrij toegankelijk.

De ZLM tour is een Nederlandse etappekoers voor profwielrenners door de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. De oorsprong van de wedstrijd ligt in de eendaagse wedstrijd Omloop van Schijndel-Bosweg. Die werd uitgebreid tot de Driedaagse van Schijndel en later tot een vijfdaagse etappe wedstrijd in het zuiden van het land en Zeeland, met uitstapjes naar België.
“We zijn we trots op de komst van de ZLM Tour in onze gemeente. Mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers kunnen we een sportevenement van formaat in Meierijstad mogelijk maken. Ik hoop dat er veel inwoners en bezoekers hiervan gaan genieten”, vertelt wethouder sport Johan van Gerwen.

Grote namen
Al jaren is de ZLM Tour voor sprintersploegen een voorbereidingskoers op de Tour de France. In het verleden wisten onder andere top-sprinters als Mark Cavendish, Marcel Kittel, André Greipel en Dylan Groenewegen al etappezeges te behalen in de ZLM Tour.
Voor de editie van dit jaar worden de deelnemende teams en renners in de komende weken bekend gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant