Afbeelding

Skunk kansloos ten onder in laatste wedstrijd van het seizoen, dames van Skunk boeken belangrijke overwinning

Overige sport 276 keer gelezen

VEGHEL | Skunk Heren 1 heeft de laatste competitiewedstrijd kansloos met 0-3 verloren van Taurus. De dames van Skunk deden het een stuk beter.

Een ding werd al snel duidelijk: Taurus deed alles behalve rustig in de eerste set. Met harde sprongservices drong het de Veghelse mannen tegen de muur. Binnen mum van tijd was het 9-25 en kon er gewisseld worden van speelhelft. In set twee ging het beduidend beter. Met 23-25 werd het nog even spannend, maar was het toch 0-2 voor Taurus. Set drie werd uiteindelijk de laatste set van het seizoen. Met een ruime achterstand op het bord werden er wat publiekswissels gemaakt en onder luid applaus ging Taurus er verdiend met de 0-3 overwinning vandoor.

Concurrent Donki Sjot wist Spaarnestad met 3-0 te verslaan, waardoor zij naar de negende plek kruipen. Hierdoor sluit Skunk haar debuut in de topdivisie af op een tiende plek en gaat de prijs van beste promovendus naar Veghel en niet naar Voorschoten. 

Dames Skunk
De dames van Skunk wisten de laatste competitiewedstrijd van het seizoen wel winnend af te sluiten. Door de 4-0 overwinning op kampioenskandidaat Nuvoc plaatsen de Veghelse volleyballers zich voor de promotie-degradatie wedstrijden.

Set één werd direct scherp gestart en beide ploegen gaven elkaar niks cadeau. Tot 11-11 ging het gelijk op waarna Skunk kon uitlopen door een goede service serie van Kelly. Dat de druk bij Nuvoc lag was duidelijk te zien door veel onnodige eigen fouten. Het vertrouwen van Skunk groeide hierdoor. De ruime voorsprong werd niet meer afgegeven en de set werd uitgespeeld met 25-23.
Set twee ging gelijk op, al had Nuvoc continue een kleine voorsprong. Ondanks de voorsprong was het vertrouwen er bij de dames van Skunk. Het was namelijk zo’n dag dat alles lukte. Set twee werd binnengehaald met 25-21.
Ook set drie en vier gingen met overtuiging naar Skunk: 25-14 en 25-21.

Volgende week start de strijd voor een plek in de tweede divisie. 20 april speelt Skunk om 14.00 in Middelbeers en alle support is welkom.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant