Oud-international Frank Boute in actie.
Oud-international Frank Boute in actie.

TTCV revancheert zich met grote overwinning, oud-international Frank Boute maakt eerste minuten

Overige sport 424 keer gelezen

VEGHEL | Na de forse nederlaag van vorige week herstelde TTCV uit Veghel zich met een glansrijke overwinning op The Back Hands uit Sint Willebrord. Met oud-international Frank Boute in de gelederen werd er met 10-3 gewonnen

Het eerste optreden van oud-international Frank Boute zorgde voor een extra impuls om te laten zien dat TTCV zich allesbehalve als degradatiekandidaat laat bestempelen. Boute opende de wedstrijd met zijn eerste winst van de dag, terwijl Alexandra Cano zich stuk beet op de kopman van de West-Brabanders. Hierna was het de beurt aan Maarten van Grinsven en Gerald van Berkel om te laten zien dat TTCV haar plaats in de landelijke competitie waard is. Beiden slaagden volledig door prima overwinningen. De resultaten van Cano en Boute in hun tweede wedstrijd waren omgekeerd in vergelijk met de eerste wedstrijd. Nu was Cano veel te sterk en verloor Boute met minimaal verschil van de kopman van The Back Hands. De vastheid en wedstrijdritme bij hem ontbreken nog, maar zijn spelniveau is veelbelovend. 

Van Grinsven en Van Berkel bleven op koers met elk een tweede winstpartij. Met een 6-2 voorsprong werd het derde en laatste deel van de strijd aangevat. Terwijl van Grinsven ook het sterke spel van diezelfde kopman moest ervaren en geen reële kans had werd van Berkel met zijn derde winst de ongeslagen man van TTCV. Daarna was het een gelopen koers. Cano en Boute wonnen ook hun laatste partij en de winst in het dubbelspel was de slagroom op de taart. 

Met deze 10-3 overwinning bezetten de Veghelse tafeltennissers voorlopig een plaats in de middenmoot. Wellicht zit er meer in wanneer over twee weken tegen rode lantaarndrager Alexandria ’66 in Rotterdam weer een flinke overwinning kan worden behaald.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant