Afbeelding

Gemeente Meierijstad viert vijf jaar Walking Sports met Sport- en Beweegfestival

Overige sport 843 keer gelezen

VEGHEL | Bij Walking Sports in Meierijstad kunnen inwoners van 55 jaar en ouder aangepast voetballen, hockeyen, handballen, korfballen en/of tennis. Dit doen ze op zeven verschillende locaties in Meierijstad. Daarmee is Meierijstad landelijk koploper. Walking Sports bestaat vijf jaar. Om dat te vieren organiseert gemeente Meierijstad op 12 oktober een Sport- en Beweegfestival. Voor ongeveer 200 Walking Sports-deelnemers en ook voor alle andere 55+ inwoners die kennis willen maken met dit concept van ontmoeten en bewegen.

Iedereen is welkom op Sportpark De Molenheide aan de Avantilaan 2 in Schijndel. Het sport- en beweegprogramma duurt van 09.00 uur tot 15.30 uur. Speciale gast van de dag is Olga Commandeur. Aanmelden kan via: bewegen@meierijstad.nl onder vermelding van Deelname Lustrum. Het maximaal aantal beschikbare plaatsen is 200.

Wat is Walking Sports?
Walking Sports is een sociale bewegingssport op een lager tempo waarbij gewerkt wordt aan kracht, evenwicht en geheugen. Geschikt voor iedereen die het reguliere tempo van alledaagse sporten niet meer kan of niet meer wil bijhouden. Voor het sporten is er ruimte voor een kopje koffie en een praatje.
In 2018 startte initiator en aanjager Wim Vermeulen met een eerste opzet van Walking Sports, namelijk met Walking Voetbal in Schijndel. Zijn initiatief is omarmd door de gemeente en verder uitgerold naar andere sportverenigingen.

Trots
“Wij kijken als gemeente met trots terug op vijf jaar Walking Sports. In deze periode is hard gewerkt aan samenwerkingen en verbindingen met verschillende sportverenigingen om dit mogelijk te maken in Meierijstad. Deze manier van sporten en ontmoeten sluit mooi aan op de wens van ouderen om vitaal en zelfredzaam te blijven en mee te blijven doen in de maatschappij”, aldus wethouder sport Johan van Gerwen.                                                                                  

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant