Daan Hamstra, beste man bij TTCV
Daan Hamstra, beste man bij TTCV

Promotie verder uit zicht voor TTCV

Overige sport 297 keer gelezen

VEGHEL | Iedereen wist dat het geen gemakkelijke klus zou worden voor TTCV uit Veghel. Om nog enige kans te houden om mee te doen om de hoofdprijs, namelijk terugkeer naar de landelijke competitie, was een flink aantal punten tegen koploper TTC uit Tegelen (L) nodig. Echter, wanneer twee basisspelers niet beschikbaar zijn, wordt dat een moeilijke, zo niet onmogelijke opgave.

Aan strijdlust ontbrak het zeker niet, maar het zijn de details en finesse die ontbreken om de winst over de streep te trekken. Zo begon Gerald van Berkel niet bijster gelukkig met verlies met een minimaal verschil. Voor Daan Hamstra was het aanvankelijk een zelfde vooruitzicht, maar hij draaide op tijd de boel om. Invaller Mark van Kessel knokte daarna voor wat hij waard was, maar met zijn verdedigende spelwijze kon hij zijn tegenstanders niet verrassen. 

Na verlies in het dubbelspel, wederom met minimaal verschil, veerde TTCV op. Van Berkel herstelde zich prima in zijn tweede partij en Hamstra liet duidelijk zien dat hij dit seizoen de beste man van TTCV is. Bij een 4-5 stand had van Berkel de zware taak om te proberen er een gelijkspel uit te slepen. Hij vond echter geen oplossing voor het degelijke spel van zijn Limburgse tegenstander. 

Met dit kleine verlies zakt TTCV terug naar de middenmoot, maar gelukkig blijft het ver genoeg weg van de laatste twee degradatieplaatsen. Over twee weken wordt de competitie vervolgd met de uitwedstrijd tegen TTV Stiphout in Helmond.

Invaller Mark van Kessel in actie.

Uit de krant