Geen succes in eerste uitwedstrijd voor Geel-Zwart Dames 1.
Geen succes in eerste uitwedstrijd voor Geel-Zwart Dames 1.

Eerste uitwedstrijd Geel-Zwart Dames 1 gaat verloren

Overige sport 404 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 heeft afgelopen zondag de eerste uitwedstrijd van het jaar gespeeld. Tegen Phoenix Dames 1 liepen de Veghelse hockeysters tegen een kleine nederlaag op.

Geel-Zwart begon sterk aan de wedstrijd, ze wisten vooraf niet super veel over de tegenstander. Ze speelden namelijk nog niet eerder tegen Phoenix. Geel-Zwart controleerde de wedstrijd het eerste kwart en speelde goed. Dat resulteerde in een aantal strafcorners, maar deze werden niet benut.

Focus
In het tweede kwart was Geel-Zwart nog steeds de bovenliggende partij, maar de Veghelse dames verloren drie minuutjes de focus. Daar maakte de thuisploeg dankbaar gebruik van. Uit twee snelle counters scoorden ze twee keer.
Geel-Zwart wist zich daarna goed te herpakken. Inge van Kessel bracht de spanning in de wedstrijd terug met een geweldige backhand goal.

Juiste looplijnen
Na rust nam Geel-Zwart het initiatief om minimaal een punt uit het vuur te slepen. Ze probeerde de passingslijnen te vinden zoals afgesproken en dit lukte vrij aardig. Er werden dan ook veel kansen gecreëerd. Ook de spitsen liepen de juiste looplijnen en stonden waar ze moesten staan, maar helaas voor de Veghelse hockeysters kwamen hier geen welverdiende goals uit.

Goede wedstrijd
Al met al speelde Geel-Zwart Dames 1 een goede wedstrijd, maar het verdiende puntje bleef uit. Het team gaat weer volop trainen om aankomende zondag drie punten binnen te halen tegen Upward Dames 1.

Uit de krant

Uit de krant